ANKETA JUTARNJEG

Pitamo vas: Za koga ćete glasati u drugom izbornom krugu u najvećim gradovima?

Pobjede u prvom krugu odnijeli su Tomislav Tomašević (Možemo!), Ivica Puljak (Centar), Marko Filipović (SDP) i Ivan Radić (Osijek)
Kandidati koji su u najvećim gradovima ušli u drugi krug
 Cropix

Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP-a) za četiri najveća grada, pobjede u prvom krugu odnijeli su Tomislav Tomašević (Možemo!), Ivica Puljak (Centar), Marko Filipović (SDP) i Ivan Radić (Osijek). No, daleko od toga da je njihov posao okončan. Već 30. svibnja održat će se drugi krug lokalnih izbora u kojem će se voditi bitka za svaki glas.

Tomislav Tomašević (Možemo!) pomeo je svoju konkurenciju u Zagrebu i osvojio 45,15 posto glasova pa u komfornoj situaciji dočekuje drugi krug. S njim je u drugi krug izbora ušao Miroslav Škoro (Domovinski pokret) nakon što se cijelu večer vodila tijesna utrka između njega i aktualne v.d. gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević (Stranka rada i solidarnosti).

Pitamo vas - koga favorizirate uoči drugog kruga?

Ivica Puljak pobijedio je u Splitu s 26,82 posto glasova, a drugi je Vice Mihanović (HDZ) s 23,23 posto, a mi vas pitamo za koga ćete glasati 30. svibnja.

U Rijeci će za 13 dana snage u drugom krugu odmjeriti Marko Filipović (30,25%) i nezavisni Davor Štimac (16,10%). Tko je vaš favorit?

Ivan Radić je također bio uvjerljiv u Osijeku (38,69%), no drugi krug je nova priča. S Radićem će 30. svibnja snage odmjeriti Berislav Mlinarević (Domovinski pokret) koji je jučer osvojio 19,63 posto glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:25