IZGUBIO ŽIVCE

Pitanja o cijepljenju preko reda naljutila Burilovića: U ratu sam proveo 1690 dana, imam astmu i sve ostalo...

‘Predao sam dokumentaciju i zamolio na nekoliko mjesta. Kada su na jednom mjestu rekli da postoji mogućnost, ja sam se cijepio‘
Luka Burilović
 Ronald Gorsic/Cropix

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović je uoči današnje sjednice Sveučilišnog savjeta razgovarao s novinarima i govorio o svom cijepljenju protiv koronavirusa. Rekao je da je jučer objasnio sve o tome i još jednom ponovio da je on hrvatski ratni vojni invalid koji ima respiratorne probleme, zbog čega se cijepio prije nego što je na njega službeno došao red.

- Mislite da sam se ja cijepio preko reda? Opet ću podijeliti pred hrvatskom javnošću. Ja sam hrvatski ratni vojni invalid. U ratu sam proveo 1690 dana u rovu. I kao takav, između ostalog, dobio sam TBC, tešku bronhijalnu bolest. Imam respiratorne probleme, blagu astmu i sve ostalo. Tada, 13. kada ste svi vi pozivali da se što više ljudi svojim primjerom cijepi, predao sam dokumentaciju i zamolio na nekoliko mjesta. Kada su na jednom mjestu rekli da postoji mogućnost, ja sam se cijepio, rekao je Burilović, javlja Dnevnik.hr.

- Smatram da je nečije zdravstveno stanje, nečija dijagnoza, potpuno privatna stvar. Ja dijelim sa javnošću od čega bolujem. Dokle to ide? Nisam ja to učinio da objavim i da se hvalim da sam se cijepio, nego zato što moj liječnik i ostali tvrde da sam rizična skupina. Pitao sam i zamolio mogu li se u to vrijeme cijepiti, dodao je Burilović. I dalje nije htio otkriti tko ga je u kojoj instituciji cijepio.

- Smijete li vi doći do dopisa tko se cijepio protiv COVID-a i tko je prebolio? Ne smijete. Ne smijete, gospođo, nije relevantno pitanje tko je prebolio. Žao mi je, ja ne smatram da sam se cijepio preko reda sa svim svojim bolestima, dodao je Burilović za Dnevnik.hr.

Upitan o cijepljenju rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa, Burilović kaže da ne zna je li to bilo preko reda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 06:18