BLAŽENKA DIVJAK

'Pitanje lektire je na stručnjacima, a ne na marginalnim skupinama'

 
Blaženka Divjak
 Dragan Matic / CROPIX

Ministrica Blaženka Divjak odgovorila je u petak na prigovore inicijative "Stop neprimjerenoj lektiri" kako je obvezna lektira dio kurikula, a izborna lektira je na stručnjacima - učiteljima i profesorima koji rade u školama, a ne na nekim marginalnim skupinama koje su sebi dale za pravo napadati na ovakav način.

- Obvezna lektira je objavljena, a što se tiče izborne lektire, ona je na stručnjacima, a to su učitelji i profesori koji rade u školama, a ne neke marginalne skupine koje su sebi dale za pravo da na ovakav način napadaju - odgovorila je ministrica na pitanje novinara u Splitu.

Zagreb, 140619. 
Markov trg.
Sabor
Novoosnovana inicijativa STOP neprimjerenoj lektiri odrzala je konferenciju za novinare na kojoj zele upoznati javnost s popisom preporucene lektire koji je ministrica obrazovanja Blazenka Divjak sastavila.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Inicijativa 'Stop neprimjerenoj lektiri'

Naglasila je kako je riječ o desetak tisuća onih koji su na tome radili i koji su za to osposobljeni tijekom svoga školovanja i koji, smatra, sigurno znaju što treba.

- Ova ekipa se već do sad osvjedočila lažima - rekla je dodavši kako su lagali da je ona izbacila imena roditelja iz svjedodžbe. Ustvrdila je kako su ta imena zapravo izbacili oni te dodala kako sad, kad je ona to vratila natrag, izmišljaju druge stvari.

- Pitanje kurikula je riješeno, oko toga je stručna javnost zauzela svoje stavove - poručila je Divjak dodavši kako moramo dati povjerenje učiteljima i profesorima da u školama rade ono za što su se oni obrazovali.

Ocijenila je kako svi drugi mogu imati stavove temeljene na argumentima, a ne na nekim izmišljenim pitanjima koja imaju za cilj zaustavljanje reforme obrazovanja.

Kristina Pavlović izjavila je u petak u ime građanske inicijative "Stop neprimjerenoj lektiri" da se na popisu preporučene lektire objavljenom na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja nalaze brojni naslovi koji promiču pedofiliju, pornografiju, nasilje, samoubojstva, silovanja i razne druge nastranosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:53