KREŠIMIR KONČEVSKI KREŠ

PJEVAČ ZADRUGE SVJEDOČIO INCIDENTU NA SLJEMENU 'Nije Saucha bio agresivan, nego policajci'

Tomislav Saucha navodno je verbalno napao policajca nakon Snježne kraljice
Zabok,080208.Dogradonacelnik Zaboka,Kresimir Koncevski,hitnom press konferencijom obavijestio javnost preko medija,nakon sto je bjesna lisica izgrizla bracni par Kasapovic,u mjestu Repovec.Foto: Krunoslav Pavlina / CROPIX
 Krunoslav Pavlina/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je u četvrtak novinarima da policija istražuje incident sa Sljemena u kojem je sudjelovao Tomislav Saucha, predstojnik premijerova Kabineta, koji se, prema pisanju medija, verbalno sukobio s jednim od interventnih policajaca koji je bio zadužen za sigurnost na utrci Snježna kraljica.

- Unutarnja kontrola, prema priopćenju Ravnateljstva policije, provjerava sve okolnosti i činjenice i bit ćete izviješteni na vrijeme - rekao je Ostojić.

Iako je portal direktno.hr objavio da je Saucha pijan vrijeđao interventnog policajca, pozivao se na poznanstva s ministrom Ostojićem i ravnateljem policije Vladom Dominićem, neki drugi, koji su bili prisutni, iznose i drugu stranu priče.

Guranje na stajalištu

Naime, incident se, prema svjedočenju Krešimira Končevskog, pjevača grupe Zadruga, nije dogodio pred VIP šatorom, nego na stajalištu autobusa koji je prevozio gledatelje sa Sljemena prema Bistri, a Saucha, tvrdi on, nije bio bahat, nego je policija bila agresivna.

- Policajci su nas počeli gurati kao da smo mi neki huligani pa su se svi u tom redu bunili, a među njima je bio i Saucha koji je najnormalnije čekao red za ukrcaj - kaže Končevski.

Prema njegovoj priči, sve je počelo nakon što je u toj masi ljudi nastao manji kaos. Svi su se počeli naguravati, neki su htjeli preko reda ući u autobus, a policija je intervenirala malo grublje i počela gurati ljude.

Povišeni ton

- Svi su počeli negodovati, a ja sam čak bio i verbalno agresivniji od Sauche. On je samo rekao da se ne mogu tako ponašati. Pitali su ga tko je on, a kada im je odgovorio tko je, izdvojili su ga iz mase i pitali čime se bavi i da im pokaže dokumente. Dakle, nije se on bahatio s time da je premijerov savjetnik, nego je samo odgovarao na pitanja - tvrdi Končevski. Svjedoči kako Saucha nije bio agresivan, samo je povišenijim tonom negodovao zbog čega ih guraju. Nije bilo ni svađe, ni incidenta, tvrdi Končevski.

- Tražio je da prestanu s guranjem - kaže Končevski. Sauchu su štoviše, svjedoči pjevač grupe Zadruga, sami policajci počeli omalovažavati kad je rekao tko je pa su ga tako pitali “što ti misliš tko si, nama to ništa ne znači”. Što se točno dogodilo, na kraju će pokazati istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:51