LINIJA ZA POMOĆ

PLAVI TELEFON CROWDFUNDING KAMAPNJOM PRIKUPLJA SREDSTVA ZA NASTAVAK RADA Od osnutka 1991. primili su 125.000 poziva i spasili na desetke života

 CROPIX

Prva i najstarija linija pomoći u Hrvatskoj - Plavi telefon izvijestio je u utorak da se u sklopu crowdfunding kampanje, čiji je cilj prikupiti 120.000 kuna za nastavak rada, osiguravaju sredstva za rad Linije pomoći, savjetovališta Otvorena vrata i ostalih projekta.

Plavi telefon je linija pomoći namijenjena djeci, mladima i odraslima, a djeluje od 2. rujna 1991.

"Do danas primljeno je više od 125.000 poziva i spašeno na desetke života uz pomoć više od 600 volontera koji su bili dostupni svima čak 65 tisuća radnih sati", istaknuto je u priopćenju te upozoreno da Plavom telefonu prijeti gašenje zbog nedostatka financijskih sredstva.

Dodaje se kako je njihove usluge potpuno besplatno koristilo više od 14.000 djece, i više od 3000 roditelja.

U priopćenju stoji da je, zbog povećanoga broja poziva i izvanrednih okolnosti, pandemije virusa COVID-19 i potresa u Zagrebu, radno vrijeme Linije produženo na sedam dana u tjednu, od 9 do 20 sati, a u planu je i implementacija online sučelja putem kojega će se korisnici moći javljati i putem SMS-a i WhatsApp-a.

"Početkom prvoga tromjesečja zaprijetilo nam je gašenje. No uz pomoć donacija i volontera nastavili smo dalje. Pribavljanje financijske podrške za funkcioniranje postaje sve je teže osigurati unatoč dugogodišnjoj prisutnosti i prepoznatljivosti Plavog telefona na nacionalnoj razini", stoji u priopćenju gdje se ističe kako im je potrebno 120.000 kuna, tj. 20.000 kuna mjesečno da nastave poslovanje.

Za spas Plavog telefona donirati se može putem OVOG LINKA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:09