SAVUDRIJA

Plazma Sportske igre mladih okupile finaliste u graničaru, atletici, stolnom tenisu i odbojci

Sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je već u u siječnju prvim kvalifikacijskim turnirima Coca- Cola Cupa u nogometu
Plazma Sportske igre mladih
 Karlo Sutalo

Kamp Veli Jože u Savudriji okupio je krajem lipnja i početkom srpnja državne finaliste u graničaru, atletici, stolnom tenisu i odbojci na pijesku. Djeca su uživala u okruženju kampa, kupanju, natjecanjima te pokazala pravi duh fair playa koji Igre propagiraju.

U napetim finalima graničara za 2009. i 2011. godište titulom državnih prvaka okitile su se ekipe iz Preloga: Pajdaši i Međimurski rasturači.

U atletici zlatne medalje osvojili su Karmen Maksić (Križevci), Roko Djuran (Prelog), Dora Lovrinović (Koprivnica) i David Škurdija (Đurđevac).

Na terenima Stella Marisa u odbojci na pijesku djevojke iz Split 1 i dječaci iz ekipe Pacijenti 2.0 pokazali su dominaciju u svojim kategorijama.

Završnicu u stolnom tenisu izborili su najbolji iz regionalnih natjecanja, a pobijedili su Gabrijel Marjanović, Victoria Pustaj, Simon Vincek, Bruna Borovec, Enio Funes i Lorena Perendić.

Sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je već u u siječnju prvim kvalifikacijskim turnirima Coca- Cola Cupa u nogometu. Plazma Sportske igre mladih omogućuju djeci i mladima osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da se okušaju u 10 sportskih disciplina kroz sustav lokalnih, županijskih i regionalnih turnira. Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života redovito provode i edukativne programe u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova kroz kampanju ''Budi navijač, a ne razbijač'' i Nacionalnom programom sigurnosti cestovnog prometa.

Djeca su imala priliku educirati se uz pripadnike PU istarske u suradnji s Policijskim postajama i lokalnim partnerima HAK- Autoklub Pula Rovinj, Gradsko društvo Crvenog križa Buje, JVP UPVF Umag Umago. U sklopu Erasmus + sport projekta ''Youth Sports fair chance'' sufinanciran od Europske komisije provodile su se i edukacije prevencije bilo kojeg oblika diskriminacije, te pravilnog navijanja i sportskog ponašanja na terenima.

Nastavak državne završnice najveće sportske amaterske manifestacije u Europi koja godišnje okupi više od 70 tisuća natjecatelja samo u Hrvatskoj, održat će se u Splitu sredinom srpnja. Velika finala u Kinder turniru u košarci, odbojci, HEP turniru u rukometu, Hrvatska pošta Cup u tenisu i šahu razigravat će se na sportskim borilištima u Splitu. Od ove godine u Splitu će se po prvi puta održati i državna završnica Coca- Cola Cupa za djevojke u suradnji s UEFA s kojom Igre provode promociju ženskog nogometa.

''Plazma Sportske igre mladih jedna su od rijetkih sportskih manifestacija koja je ove godine uspjele nastaviti svoju sezonu i koja će održati i državne završnice u svim sportskim disciplinama. Sigurnost djece nam je na prvom mjestu kao i želja da im ispunimo mogućnost da se natječu za svoje zaslužene medalje'' istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Sva događanja Plazma Sportskih igara mladih organiziraju se u skladu s preporukama HZJZ i Civilnog stožera HR, tako da se svim sudionicima u Savudriji redovito mjerila tjelesna temperatura, provodila dezinfekcija i organizirali boravak i natjecanja na otvorenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:50