MALONOGOMETNI TURNIR

Plazma Sportske igre mladih: Velika završnica Coca-Cola Cup 2020. igrala se u 3 kategorije

Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha
Coca-Cola cup
 Karlo Sutalo

Split je od 15. kolovoza domaćin velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih u sedam sportskih disciplina: Coca-Cola Cupu, šahu, malom nogometu za 2009. godište, HEP turniru u rukometu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Kinder turniru u rukometu i odbojci.

Velika završnica Coca-Cola Cup 2020. igrala se u 3 kategorije: dječaci 2002. godište i mlađi, djevojke 2005. godište i mlađe, te dječaci 2005. godište i mlađi. Kup sistem turnira razigravao se na nogometnim igralištima diljem Splita, a velika finala uz izravan prijenos na SK televiziji održana su na igralištu FESB-a. Prvi su na teren istrčali dječaci godište 2002. i mlađi i u napetoj utakmici ekipa Hladan Tuš iz Slavonskog Broda pobijedila je ekipu OPG Franjić iz Bjelovara. Drugo finale bilo je rezervirano za djevojke, a veliki međimurski ogled završio je rezultatom za 2:1 za Međimurske lepe puce iz Čakovca protiv NŠ Međimurje iz Čakovca.

image
Coca-Cola cup
Karlo Sutalo


U trećoj i posljednoj utakmici velike državne završnice igrale su ekipe MNK Good Times iz Jastrebarskog i MNK Koprno iz Šibenika, a pehar prvaka ponijeli su dječaci iz Šibenika. Bronce su osvojile ekipe Hrvatski sindikat pošte iz Osijeka, ŽNK Lideri iz Zagreba i Družba Pere Kvržice iz Bjelovara. Sve ekipe bodrili su Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Bruno Jelić, voditelj javnih i regulatornih poslova Coca-Cola HBC Adria, Darko Matošković, rukovoditelj upravljanja događanjima, pokroviteljstvima i novom marketinškom opremom za Hrvatsku Coca-Cola HBC Hrvatska, Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa pri Središnjem državnom uredu za šport, Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih koji su najboljima dodijelili medalje i pehare.

image
Coca-Cola cup
Karlo Sutalo

- Coca-Cola Cup je očekivano najmasovniji sport u sklopu Plazma Sportskih igara mladih i jako smo ponosni što smo od ove godine u suradnji s UEFA pokrenuli i kategoriju ženskog nogometa. Inkluzija te promicanje jednakosti i sportskih vrijednosti su važne odrednice Plazma Sportskih igara mladih koje će uz cijelu situaciju ove godine opet imati rekordni broj sudionika, istaknuo je Zdravko Marić.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu u Europi koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih. Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Više od 170 kvalifikacijskih turnira u gradovima i općinama diljem Hrvatske razigravali su se od siječnja do lipnja. Svaki turnir bio je primjer fair play igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek bio velik: plasman na državnu završnicu u Splitu.

image
Coca-Cola cup
Karlo Sutalo

Državna završnica održat će se u Splitu od 16. do 22. kolovoza, a kroz 24 godine natjecanja prošlo je dva milijuna sudionika.
U sklopu Coca-Cola Cupa ove godine je održano više od 170 kvalifikacijskih turnira.

Poredak 2005. godište (M)

1. MNK Koprno (Šibenik)
2. MNK Good Times (Jastrebarsko)
3. Družba Pere Kvržice (Bjelovar)

Najbolji strijelac: Viktor Damjanić (MNK Koprno)
Najbolji vratar: Niko Mrčela (MNK Koprno)
Najbolji igrač: Ivan Mučić (MNK Koprno)

Poredak 2002. godište (M)

1. Hladan tuš (Sl. Brod)
2. OPG Franjić (Bjelovar)
3. Hrvatski sindikat pošte (Osijek)

Najbolji strijelac: Kristijan Kurpes (MNK Good Times - Jastrebarsko)
Najbolji vratar: Stjepan Zeba (Hladan tuš)
Najbolji igrač: Domagoj Đurković (Hladan tuš)

Poredak 2002. godište (Ž)

1. Međimurske lepe puce (Čakovec)
2. NŠ Međimurje (Čakovec)
3. ŽNK Lideri (Zagreb)

Najbolji stijelac: Helena Damjanović (NŠ Međimurje)
Najbolji vratar: Barbara Kelava (NŠ Međimurje)
Najbolji igrač: Ema Čurin (Međimurske lepe puce)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:10