U KONTAKTU SU

PLENKOVIĆ 'Afera SMS iz tjedna u tjedan dobiva nove dimenzije. Brkić je dao izjavu DORH-u i vjerujem da je sve pojasnio na pravom mjestu'

Andrej Plenković
 Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković rekao je u utorak da afera SMS treba što prije biti raščišćena te da očekuje da će se DORH i policija angažirati oko toga.

- Što se tiče priče iz 2011. godine, ona sama po sebi iz tjedna u tjedan dobiva nove dimenzije. Kolega Brkić je dao izjavu DORH-u i vjerujem da je sve pojasnio na pravom mjestu, rekao je Plenković i dodao da je u kontaktu s Brkićem, ali da ne pričaju baš svaki dan o toj aferi, prenosi N1.

- Ne možemo svaki dan o istome. Mi smo u kontaktu. On je to, da se čujemo svaki dan, govorio u kontekstu insinuacija da je ovo unutarstranački obračun, pojasnio je premijer.

Premijer ističe da ova afera nema veze s politikom HDZ-a niti s vodstvom stranke. Smatra da ljudi to vide pa da takve stvari ne štete HDZ-u, argumentirajući to dobrim rejtingom stranke.

Razgovarao je, kaže, i s predsjednicom, a još ne zna je li vrijeme za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Plenković se osvrnuo i na izjavu novoizabranog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića te njegovo upozorenje njemu da se ne miješa u unutarnje stvari u BiH.

- Komšić je u tijeku kampanje koristio tešku retoriku i bilo je i nekih kranje neprimjerenih i bezobraznih transparenata. Za razliku od njega, poruke od mene su bile korektne i afirmativne, pune suradnje i jasne. Ključna poruka je bila ravnopravnost konstitutivnih naroda. Ovo što smo sad po treći put vidjeli - sve je jasno tko je gdje i za koga glasao. On je izabran prema postojećim zakonima, ali izvjesno je da su Hrvati u BiH birali Dragana Čovića za kojega su htjeli da bude njihov član Predsjedništva i zato sam rekao da ovakva situacija nije dobra, kaže premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:02