PRIJE MJESEC DANA

Plenković Božinoviću nakon incidenta s lubenicama: ‘Napravite plan sigurnosti pred zgradom Vlade‘

Molim da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica, kazao je tada premijer
 Robert Fajt/Cropix

Na Markovom trgu jutros je upucan policajac. Pogođen je kada je stajao točno ispred zgrade Vlade, najvjerojatnije rafalom iz kalašnjikova.

Počinitelj se dao u bijeg, a policija je prije nekoliko minuta javila da je na Jabukovcu pronađeno njegovo tijelo te da je počinio samoubojstvo.

Prije mjesec dana premijer Andrej Plenković je od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića zatražio da se postrože mjere na Markovom trgu nakon što je eurozastupnik Ivan Vilibor Sinčić pred ulazom u vladinu zgradu istovario hrpu lubenica.

- Najprije da zahvalim novopečenim europskim ekspertima za poljoprivredu na isporuci ovih lubenica pred vladom. Ministre Božinoviću, ja vas molim da MUP napravi plan sigurnosti prostora ispred vlade, jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Što se tiče demokracije i sigurnosti ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje, jer ovoga baš i nema drugdje - kazao je 10. rujna na sjednici Vlade Plenković.

O ovom slučaju na svom Twitteru se oglasila i bivša premijerka Jadranka Kosor.

- Pred ulazom u Vladu netko je pucao u policajca i ranio ga. To znači da je napadač mogao ući i u Vladu i dalje pucati. Sigurnosno nevjerojatno - napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:20