KOMENTIRAO I ĆORIĆA

Plenković: Čačić se ispričao zbog onakvog istupa o Banožiću. Frka Petešić? Hajka protiv njega jedna je od najglupljih dosad

Premijer je rekao da je "hajka koja se digla na Zvonimira Frku-Petešića jedna od glupljih i iritantnijih u hrvatskom medijskom prostoru"

Andrej Plenković

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon što je u utorak u popodnevnim satima održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković rekao je da se nada da će tvrtka Državne nekretnine pojasniti sve oko navodnih renovacija podruma Zvonimira Frke-Petešića, predstojnika njegovog Ureda.

- Ljudi svakako uređuju svoje podrume. Nisam bio u njegovom podrumu. Nadam se da će Državne nekretnine sve pojasniti. Hajka i haranga koja traje na njemu jedna je od glupljih i iritantnijih u hrvatskom medijskom prostoru - rekao je premijer te sva pitanja koja su mu postavljena na tu temu usmjerio na Državne nekretnine.

Plenković je rekao da ga nitko nije kontaktirao zbog SMS poruka koje su na temu vjetroelektrane Krš-Pađene razmijenili nekadašnja državna tajnica Josipa Rimac i poduzetnik Milenko Bašić.

- Interesantnije je kada je to sve pokrenuto. Vjerujem da bi ljude zanimalo tko je tu firmu doveo u Hrvatsku. Ja se nadam da to zanima i Državno odvjetništvo - dodao je premijer.

Plenković je komentirao i medijske napise u kojima stoji da je bivši pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša Domagoj Validžić Uskokovim istražiteljima navodno rekao da je Tomislav Ćorić, danas ministar gospodarstva i održivog razvoja, od njega tražio da pogoduje investitorima u aferi vjetroelektrane Krš-Pađene.

- Ti ficleki koji izlaze iz istraga ne zavrjeđuju nikakav komentar. Ćorić je dao izjavu, istraga je u tijeku. Ono što netko u različitim iskazima govori, ne želim komentirati - rekao je premijer.

Plenković je upitan i o programu testiranja školske djece na koronavirus.

- Cijelo vrijeme radimo sve da bi djeca bila što više u školi i da u njoj ne budu oni koji su zaraženi. Nije to stvar zadovoljstva, cilj je da imamo što manje zaraženih i da djeca idu u školu - rekao je premijer.

- Mi smo bili zemlja s najblažim mjerama. Imate politikante koji žele organizirati referendum u zemlji koja je imala najblaže mjere. Njima su i te restriktivne mjere valjda bile previše. Sve što smo poduzimali, to smo radili kako bi pomogli građanima. Druge su zemlje imale strože mjere i burnije su reagirale - dodao je.

Plenković je upitan i o nedavnoj izjavi predsjednika Narodne stranke Reformisti Radimira Čačića da ministar obrane Mario Banožić "može otići već sutra".

- Čačić se ispričao te rekao da neće više tako istupati - rekao je premijer i napomenuo da je šefu Reformista poručio da "ili se ponašamo kao partneri, ili smo oporba".

- Banožić ima proračun od 7,2 milijarde kuna, potpisao je Rafale, Bradleyje. Ja bih volio da neki drugi koji su bili ministri obrane imaju takva postignuća iza sebe. Ne znam čija je to tema. Samo ja odlučujem o tome, nitko drugi - dodao je Plenković.

Premijer je rekao da će mjere za ublažavanje rasta cijena energenata biti predstavljene u srijedu u 10 sati te dodao da se radi o sveobuhvatnoj mjeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:05