HRVATSKA - ENGLESKA

PLENKOVIĆ ĆE NA POLUFINALE IĆI U DRUŠTVU JANDROKOVIĆA, S NJIMA IDU I PAVIĆ I MARIĆ Dan uoči utakmice premijer u Londonu kolegici May dao hrvatski dres

 

Premijer Andrej Plenković i predsjendik Sabora Gordan Jandroković u srijedu će na polufinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske koja se igra u Moskvi otputovati komercijalnom linijom, zajedno s ostalim navijačima. Troškove puta Plenković i Jandroković podmirit će sami.

Priopćili su to u utorak iz Vlade uz napomenu kako će, sukladno protokolu, polufinalnu utakmicu pratiti uz sve ostale visoke uzvanike, u organizaciji domaćina i FIFA-e.

Predsjedniku Vlade i Sabora najvjerojatnije će se pridružiti i ministri, a do završetka ovog teksta odlazak u Moskvu najavili su ministar rada Marko Pavić i ministar financija Zdravko Marić. Marić je u vlastitom aranžmanu bio i na četvrtfinalnoj utakmici u Sočiju.

Hrvatski premijer je dan uoči spektakla u Moskvi doputovao u London gdje je razgovarao s britanskom premijerom Theresom May s kojom sudjeluje na summitu EU-Zapadni Balkan. Plenković je May poklonio dres hrvatske reprezentacije, ali britanska premijerka je imala spreman odgovor. Dočekala je Plenkovića s dresom 'Gordog Albiona'.

Plenković je pritom i u izjavi potvrdio da će sutra u Moskvi nazočiti polufinalnoj utakmici Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske.

- Jako se veselim i mislim da je to zaista povijesni dan, repriza onoga velikoga iskustva polufinala iz 1998. Ja se samo nadam s pobjedom što se tiče Hrvatske. To su trenuci koji se generacijama pamte i moramo biti ponosni na naše nogometaše, rekao je, dodajući da je uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije velika promidžba za zemlju.

- U vrijeme interneta i svih mogućih društvenih mreža mislim da veću promociju nismo mogli ni sanjati ... bit ćemo svim srcem, dušom pa i fizički u Moskvi uz hrvatske nogometaše ... uvjeren sam i u finale u nedjelju, rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:45