BLAGDAN SVJETLOSTI

Plenković čestitao blagdan Hanuke: ‘Podijelite radost zajedništva u miru i solidarnosti‘

Hanuka je osmodnevni židovski blagdan koji se slavi na spomen ponovnoga posvećenja jeruzalemskoga hrama
Andrej Plenković
 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je u četvrtak vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti blagdan Hanuke.

"Svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu Hanuke, blagdana svjetlosti i posvećenja, upućujem iskrene čestitke u ime Vlade i osobno.

Želim da sa svojim bližnjima, ali i sa svima potrebitim ljubavi i suosjećanja podijelite radost zajedništva u miru i solidarnosti.

Hag Hanuka Sameah!", stoji u čestitki premijera Plenkovića u povodu blagdana Hanuke.

Hanuka ili blagdan svjetlosti je osmodnevni židovski blagdan koji pada u studenom ili prosincu, a slavi se na spomen ponovnoga posvećenja jeruzalemskoga hrama.

Predsjednik Milanović čestitao blagdan Hanuku

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je u četvrtak čestitku građanima židovske vjeroispovijesti povodom blagdana Hanuke te poželio da im blagdan svjetlosti donese zdravlje, dobro i mir.

„Svim građankama i građanima židovske vjeroispovijesti čestitam blagdan Hanuku. Neka vam blagdan svjetlosti i nade svima donese zdravlje, dobro i mir te osnaži vjeru i nadu toliko potrebne u ovim vremenima. Želim da blagdanske dane provedete radosno okruženi obitelji.

Hag Hanuka Sameah!“, napisao je u čestitki predsjednik Milanović.

(Hina)

Jandroković čestitao Hanuku

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u četvrtak čestitku svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj u povodu blagdana Hanuke.

"Uime Hrvatskoga sabora i osobno svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj upućujem najiskrenije čestitke povodom blagdana Hanuke.

Neka vam Hanuka, simbol svjetlosti, mira i nade, donese vjeru u bolje sutra, blagostanje i radost u vaše domove da snagom zajedništva prevladamo današnje izazove.

U spomen na pobjedu slobode i dobra, provedite predstojeće blagdanske dane u dobrom zdravlju i raspoloženju sa svojim voljenima i bližnjima.

Hag Hanuka Sameah“, stoji u čestitci predsjednika Sabora.

(Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:43