StoryEditor
PREMIJER I ŠEF SABORA

PLENKOVIĆ ČESTITAO MEĐUNARODNI DAN ŽENA 'Vlada je privržena ostvarivanju jednakopravnosti' JANDROKOVIĆ 'Hvala ženama zbog same činjenice da su žene'

 
 CROPIX

Premijer Andrej Plenković čestitao je u nedjelju Međunarodni dan žena istaknuvši privrženost Vlade ostvarivanju jednakopravnosti žena na svim društvenim područjima, od obitelji do ekonomskog, znanstvenog, kulturnog i političkog djelovanja.

"Svaki je dan prigoda za zahvalu ženama na njihovom značajnom doprinosu koji pružaju u svim područjima društvenoga života, čineći naše društvo boljim. Obilježavanje Međunarodnoga dana žena dodatni je povod za prisjećanje na dug i mukotrpan put koji su žene prošle u ostvarivanju svojih temeljnih prava u borbi za društvenu jednakopravnost i pravdu, ali nas, prije svega, podsjeća da rad na promicanju i unaprjeđenju položaja žena zahtijeva stalnu predanost i angažman svih hrvatskih institucija i društva u cjelini", stoji u čestitki.

Istaknuo je kako Vlada kontinuirano unaprjeđuje položaj žena kroz programe aktivnih mjera zapošljavanja koji povećavaju zapošljivost žena, kroz povećanje rodiljnih naknada i stvaranje boljih uvjeta za majčinstvo, kroz prepoznavanje majčinstva u mirovinskoj reformi, kao i kroz osnaživanje svih mehanizama u borbi protiv nasilja i diskriminacije nad ženama i djecom.

Svim ženama uime hrvatske Vlade i osobno želim sretan Međunarodni dan žena, poručio je premijer Andrej Plenković.

Gordan Jandroković uputio čestitku za Dan žena

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je u nedjelju saborskim zastupnicama i svim hrvatskim građankama Međunarodni dan žena poručivši kako će Hrvatska i dalje promicati tolerantno i ravnopravno društvo u kojem će svi imati jednake mogućnosti.

Na današnji dan prisjećamo se dugogodišnje borbe žena diljem svijeta koje su se hrabrošću izborile za svoja politička, gospodarska i socijalna prava. Iako sastavni dio ljudskih prava, prava žena se u mnogim dijelovima svijeta još uvijek dovode u pitanje. Stoga je naša odgovornost da svakodnevno radimo na daljnjem osnaživanju tih prava i položaja žena u društvu, stoji u čestitki.

Hrvatska će, ističe Jandroković, i nadalje promicati tolerantno i ravnopravno društvo, u kojem će sve građanke i građani imati jednake mogućnosti na svim područjima svog života i rada.

Uz misao pape Ivana Pavla II. „Hvala ženama zbog same činjenice da su žene. S percepcijom svojstvenom njihovoj ženstvenosti, one obogaćuju razumijevanje svijeta i doprinose punoj istini ljudskih odnosa“, čestitam vam Međunarodni dan žena, poručio je predsjednik Hrvatskog sabora.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 22:42