‘SNAGA I MIR‘

Plenković čestitao Roku Glasnoviću na imenovanju dubrovačkim biskupom

Papa Franjo imenovao je svećenika Šibenske biskupije Roka Glasnovića novim biskupom Dubrovačke biskupije

Andrej Plenković

 Ranko Suvar/Cropix

Premijer Andrej Plenković uputio je u utorak čestitku mons. Roku Glasnoviću na imenovanju biskupom Dubrovačke biskupije poželjevši mu da tu važnu službu obnaša na zadovoljstvo svih vjernika koji su "dobili čestitog i iskrenog zagovornika i zaštitnika".

Iznimna mi je čast i veliko zadovoljstvo uime Vlade i osobno čestitati Vam na imenovanju dubrovačkim biskupom. Želim Vam da ovu važnu službu, koju Vam je povjerio Sveti Otac, obnašate na zadovoljstvo svih vjernika koji su uz Vas dobili čestitog i iskrenog zagovornika i zaštitnika, poručio je premijer.

To je, naglasio je, osobito važno danas kada nam je potrebna solidarnost i zajedništvo, kao i snaga i mir u prevladavanju kušnji i izazova s kojima se kao društvo suočavamo.

"Uz iskrene čestitke, želim Vam puno snage i uspjeha u obnašanju svete i odgovorne dužnosti pastira Dubrovačke biskupije", stoji na kraju čestitke predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Papa Franjo imenovao je svećenika Šibenske biskupije Roka Glasnovića novim biskupom Dubrovačke biskupije, a tu odluku objavio je u utorak u dubrovačkoj Katedrali nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić.Glasnović (1978.) je prethodno bio ravnatelj Katoličkog školskog centra u Šibeniku i ujedno tajnik šibenskoga biskupa i vršitelj drugih službi u biskupiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 04:32