HRVATSKI PREMIJER

Plenković čestitao Uskrs: ‘Posebno smo u mislima s najpotrebitijima u našem društvu‘

‘Neka vam domovi budu ispunjeni mirom i blaženstvom‘, poručio je Plenković.

Andrej Plenković

 Damir Krajac/Cropix

Premijer Andrej Plenković uputio je u subotu uskrsnu čestitku u kojoj je istaknuo solidarnost s najpotrebitijima u našem društvu, kao i sa svima koji su u uvjetima rata i agresije na Ukrajinu suočeni s ugrozom vlastitog života i slobode kao temeljnih ljudskih vrijednosti.

"U svjetlu najvećeg kršćanskog blagdana, svima želim sretan Uskrs, uz obilje zdravlja, mira, ljubavi i obiteljskog zajedništva. Posebno smo u mislima i solidarni s najpotrebitijima u našem društvu, kao i sa svima koji su u uvjetima rata i agresije na Ukrajinu suočeni s ugrozom vlastitog života i slobode kao temeljnih ljudskih vrijednosti", stoji u čestitki premijera Plenkovića vjernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru.

Snaga Kristova uskrsnuća podaruje nam vjeru i nadu za svladavanje svih teškoća i izazova s kojima se suočavamo, kao i izgradnju boljeg međusobnog razumijevanja i uvažavanja u našem društvu, dodao je premijer te naglasio da smo osobito pozvani brinuti se o budućnosti i opstanku hrvatskog naroda, za koji je ključan preduvjet demografska revitalizacija zemlje.

"Neka vam domovi budu ispunjeni mirom i blaženstvom", poručio je Plenković te u ime Vlade i osobno svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

Uskrsna čestitka predsjednika Hrvatskog sabora

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković istaknuo je u uskrsnoj čestitci kako je Uskrs blagdan koji potiče na mir, praštanje i milosrđe te je pozvao da se u vremenu brzih promjena, neizvjesnosti i rata u Ukrajini, prisjetimo onih koji pate i izgubili su nadu i radost življenja.

"Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu te svim hrvatskim građankama i građanima želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Uskrs je blagdan vječne nade, vjere i ljubavi gdje život pobjeđuje smrt, a svjetlo tamu", navodi se u čestitci.

Svetkovina Uskrsa osnažuje našu vjeru i pokazuje put osobnog obnavljanja i preporoda te ohrabruje na suočavanje sa svim izazovima kako bismo snagom svoga duha ostvarili pobjedu dobra nad zlom. Nošeni uskršnjom radošću slavimo život i zajedništvo, ističe Jandroković.

"Uskrs je i blagdan obitelji te ukazuje na važnost obiteljskog blagoslova i posebne brige za djecu i mlade kojima su zadnje dvije godine obilježene pandemijom i potresima bile izrazito zahtjevne. Ovaj najveći kršćanski blagdan poziva nas i na jačanje zajedništva, međusobnog poštivanja i uvažavanja različitosti te jačanja solidarnosti i skrbi za dostojanstveni život svakog čovjeka".

Jandroković ističe kako u ozračju Uskrsa posebno nadahnjuju riječi pape Franje: "Prigrlimo milost Kristova uskrsnuća! Dopustimo da nas Božje milosrđe obnovi, dopustimo da nas voli Isus, dopustimo da snaga njegove ljubavi preobrazi naš život; i postanimo oruđa toga milosrđa, kanali kroz koje će Bog moći natopiti ovu zemlju, čuvati sav stvoreni svijet i dati da procvjetaju pravda i mir.“.

"Uz ove inspirativne misli želim vam još jednom sretan i blagoslovljen Uskrs u krugu vaših obitelji i najmilijih", poruka ja predsjednika Hrvatskoj sabora u povodu blagdana Uskrsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 04:31