LOKALNI IZBORI

Plenković došao podržati kandidata za gradonačelnika Slavonskog Broda: ‘Ima iskustvo rada u Vladi‘

Predsjednik Vlade je u izjavi novinarima istaknuo da očekuje pobjedu HDZ-ovih kandidata
Premijer Andrej Plenković nakon Okučana otišao je u Slavonski Brod
 Željko Hajdinjak/Cropix

Nakon svečanosti u Okučanima u povodu VRO "Bljesak" predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u Slavonskom Brodu je dao podršku HDZ-ovim kandidatima na lokalnim izborima, rekavši da na čelu Slavonskog Broda treba biti čovjek s iskustvom iz rada u Vladi, Dragan Jelić.

Posebno su istaknuti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda - Dragan Jelić, aktualni državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kandidat za župana, aktualni župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, i Davorin Slišurić, kandidat za gradonačelnika Nove Gradiške.

Plenković je u izjavi novinarima istaknuo da očekuje pobjedu HDZ-ovih kandidata.

Podsjetio je kako je njegova Vlada reformom financiranja jedinica lokalne i područne samouprave omogućila da na lokalnom nivou ostane 176 milijuna kuna.

U aktualnoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa za plaće 14.000 radnika u Brodsko-posavskoj županiji Vlada je isplatila 175 milijuna kuna, dodao je.

"Na taj smo način premostili krizu, očuvali radna mjesta suprotno najavama SDP-a iz proljeća prošle godine", naglasio je Plenković, dodajući da je broj osiguranika veći danas nego je bio prije Covid krize.

Najavio je i nastavak Vladinog projekta Slavonija, Baranja i Srijem, kroz koji je do sada investirano 18,5 milijardi kuna.

Plenković je dajući podršku stranačkim kolegama posebno istaknuo Dragana Jelića, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Slavonskog broda, i njegovo iskustvo i znanje vezano uz funkcioniranje Vlade.

Jelić, koji je aktualni državni tajnik u Ministarstvu rada, u izjavi novinarima rekao je da Slavonski Brod stoji na mjestu.

"Nema investicija, nema novih radnih mjesta, pojedini dijelovi grada još uvijek nemaju vodu ni kanalizaciju, nema komunikacije s građanima. Gradska uprava je zatvorena, ne vidi se vizija razvoja, gradska uprava nije transparentna", rekao Jelić, dodavši da sve to može promijeniti u jako kratkom vremenu.

Jelić kaže da u novom mandatu u Slavonskom Brodu naglasak treba biti na gospodarstvu radi privlačenja investicija i zadržavanja mladih. Dodaje kako njegov tim u idućem mandatu može osigurati promjenu i da svi osjete bolju kvalitetu života u gradu.

Među okupljenim članovima HDZ-a bila je i Ankica Zmaić, aktualna načelnica općine Vrpolje, koja za skorašnje izbore nije dobila nijednog protukandidata, pa je, rečeno je, 'već pobijedila u ovogodišnjoj izbornoj utrci' za novi mandat načelnice općine Vrpolje.

"Očekivala sam da će se ipak netko javiti. U proteklom četverogodišnjem mandatu bilo je nekih negodovanja, ali se pojedinci nisu imali hrabrosti pojaviti u političkoj borbi", kratko je za Hinu komentirala Zmaić kojoj će ovo biti šesti mandat na čelu općine Vrpolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2023 02:38