PREDSJEDNIK HDZ-A U POSJETU

Plenković: Došao sam u Bjelovar dati snažnu podršku kandidatima Marušiću i Bišćanu

"Siguran sam da će kandidati HDZ-a dobiti veliku podršku birača i da će svojim programima predstaviti kvalitetniju budućnost za grad Bjelovar i županiju", istaknuo je Andrej Plenković
Andrej Plenković na štandu HDZ-a u Bjelovaru
 Deni Marčinković/mojportal.hr

- U protekle četiri i pol godine radili smo na snažnoj politici podupiranja ravnomjernog regionalnog razvoja te smo u tom pogledu učili znatne napore i u funkcionalnoj i u fiskalnoj decentralizaciji. Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potrebne su dodatne financijske injekcije stoga smo reformom Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave osigurali 115 milijuna kuna više prihoda nego što je to bilo prije 2017. godine, riječi su kojima je premijer Andrej Plenković započeo svoje obraćanje prilikom današnjeg posjeta Bjelovaru, piše MojPortal.hr.

U središte Bjelovarsko-bilogorske županije premijer je stigao, kako i sam kaže, dati snažnu podršku kandidatima za gradonačelnika i župana Zoranu Bišćanu te Marku Marušiću. Nadalje, prema njegovim riječima, u ovoj županiji ugovoreno je 235 milijuna eura europskih projekata, a u proteklih godinu i dva mjeseca mjerama za očuvanje radnih mjesta financirane su plaće za 12 500 radnika iznosom od 175 milijuna kuna.

- To govori o privrženosti Vlade i HDZ-a da podupire razvoj Bjelovarsko-bilogorske županije. Uvjeren sam da će sa našim programom za lokalne izbore pod motom "Sad je bitno" i Bišćan i Marušić, kao i svi ostali naši kandidati dobiti veliku potporu birača. Također, siguran sam da će svojim programima predstaviti kvalitetniju budućnost za grad Bjelovar te Bjelovarsko-bilogorsku županiju, istaknuo je Plenković.

Na pitanje oko danas objavljenih poruka USKOK-ove istrage u kojima stoji da su bivša ministrica Gabrijela Žalac te državna tajnica Josipa Rimac lobirale oko kredita HBOR-a premijer je kratko poručio da ne želi komentirati detalje bilo kakvog postupka.

- Ono što je bitno je to da su cijeli taj proces odobravanja kredita od strane HBOR-a u konačnici realizirali i odobrili sukladno pravilima i analizama svih službi te banke te svih članova u ključnom tijelu. Također, ministri kada su imenovani, kao i svi drugi dužnosnici, imaju jedinu zadaću raditi na provedbi programa i ponašati se sukladno zakonu, poručio je Plenković.

Također, predsjednik Vlade bio je i bez komentara na odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa da protiv trojice ministara, Tomislava Ćorića, Josip Aladrovića i Olega Butkovića, pokrene postupak zbog posjećivanja kluba Dragana Kovačevića, piše MojPortal.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:44