TURNEJA PO JUGU

Plenković: Grbin je abdicirao, a Milanović nek‘ se bavi Milovom. Sučeljavanje? A s kim...‘

Premijer je stigao u Šibenik, a tom prilikom dao je izjavu za medije
 Zvonko Pavic/Cropix

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković boravio je u petak u Zadru i Šibeniku, gdje se družio s građanima, odakle je najavio kako se neće predomisliti što se tiče sučeljavanja s ostalim kandidatima za premijera koji ga pozivaju jer se, kaže, na ovim izborima nema s kim sučeliti.

"Gospodin Grbin je abdicirao, on više ne postoji ni kao predsjednik SDP-a, a sam kaže da ne kani biti premijer. Neće biti ni predsjednik Sabora, bit će u oporbi. Oni su se sami diskvalificirali iz ove rasprave", odgovorio je Plenković na poziv Peđe Grbina, predsjednika SDP-a i predvodnika koalicije Rijeke pravde, na sučeljavanje.

image

Andrej Plenković

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image

Zeljko Buric, Andrej Plenkovic, Ivan Malenica

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image

Andrej Plenkovic, Ivan Malenica, Hrvoje Zekanovic

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image

Andrej Plenković

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

No, nije jedini, zovu ga i ostali kandidati za premijera. Plenković podsjeća kako je i 2016. i 2020. sudjelovao u predizbornim debatama, ali da su mu na suprotnim stranama tada bili oni koji su "bili stvarni pretendenti na poziciju koju ja imam čast obnašati osam godina".

"Nažalost, na ovim izborima takve osobe nema. Nemam se prilike s kim sučeljavati, zbog odluka oporbe uskraćena je ta vrsta političke debate građanima", dodao je.

Komentirao je i objavljene ankete, posljednje za devetu i 10. izbornu jedinicu, i istaknuo da je zadovoljan.

"Prije četiri godine smo imali ankete u kojima su neke od njih favorizirale tadašnju Restart koaliciju, predvođenu SDP-om, a rezultat je bio 25 razlike za HDZ. Ovaj puta su bliže realnosti, po sve tri ankete u devetoj izbornoj jedinici imamo osam mandata, koliko i zadnji put", rekao je Plenković, koji vjeruje da će na izborima osvojiti i više.

image

Hrvoje Zekanovic, Zeljko Buric, Andrej Plenkovic, Ivan Malenica

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image

Andrej Plenković

Zvonko Pavic/Cropix
image

Andrej Plenkovic i Josip Pino Gjergja

Zvonko Pavic/Cropix
image

Okupljeni simpatizeri HDZ-a

Zvonko Pavic/Cropix
image

Plenković na Kalelargi

Zvonko Pavic/Cropix

Novinari su ga pitali o informaciji koju je jučer iznio Oleg Butković da Zoran Milanović daje ostavku s mjesta predsjednika Republike. "Nemam pojma, nek‘ se on bavi Milovom", rekao je aludirajući na kravu s kojom Butković objavljuje na društvenim mrežama video isječke i fotografije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:15