BUDUĆI ŠEF STRANKE

PLENKOVIĆ 'HDZ će pod mojim vodstvom kredite uzimati od poslovnih banaka, to je uobičajeno'

 Damjan Tadić / HANZA MEDIA

Andrej Plenković, jedini kandidat za predsjednika HDZ-a, rekao je u subotu prijepodne u Sisku, gdje je započeo s predstavljanjem svojeg programa po županijskim organizacijama HDZ-a, da je u subotu ujutro primio odgovor glavnog tajnika HDZ-a Ivana Domagoja Miloševića o detaljima poslovanja HDZ-a u 2014. i 2015. godini.

– Još nisam proučio zajedno sa svojim suradnicima i izbornim stožerom to izvješće. Tek kada ga dobro proučimo i upoznamo se sa svim detaljima, iznijet ću svoje stavove. Važno je reći: ja ću odgovarati za HDZ nakon 17. srpnja, a kada je riječ o financiranju HDZ-a vodit ću se o tri bitna načela. Prvo je da to financiranje mora biti zakonito, drugo je da mora biti transparentno, a treće da mora biti odgovorno. Kada kažem transparentno to znači da sva glavna tijela stranke, Predsjedništvo na primjer, mora biti upoznato s prihodovnom i rashodovnom stranom financiranja stranke, a odgovorno financiranje podrazumijeva da ćemo jako dobro paziti na svaku kunu.

Evo sada, kada su izbori pred vratima, kada stupim na dužnost predsjednika, pregledat ćemo sve okolnosti financijskog stanja, a nakon toga ćemo planirati proračun, prihode i od članstva i drugih izvora, a ako će trebati uzet ćemo i kredite, ali od poslovnih banaka kako je to vani uobičajeno. U tom pogledu želim jednu racionalnu kampanju, želim da budemo vrlo razumni u financiranju kampanje, jer je vremena jako malo, a želimo time poslati i jasnu poruku građanima, rekao je Plenković.

U razgovoru s novinarima osvrnuo se i na najavu gašenja Rafinerije nafte u Sisku, što je sve očiglednije plan MOL-a.

- Kada je riječ o Rafineriji nafte Sisak osobno ću se zalagati da zajedničko rješenje MOL-a i hrvatske Vlade bude modernizacija sisačke rafinerije, što će osigurati opstanak radnih mjesta, odnosno da Rafinerija Sisak bude generator razvoja, zapošljavanja i zaštite standarda ljudi koji ovdje žive, rekao je Plenković.

Obraćajući se članovima HDZ-a okupljenima u velikoj sali Hotela Panonija, Plenković je naglasio kako je HDZ-u danas uoči parlamentarnih izbora potreban novi elan, nova energija.

- Svojim iskustvom nekadašnjeg saborskog zastupnika i sada u drugom mandatu eurozastupnika, želim stranci dati vodstvo koje će jako dobro poznavati kontekst u kojem se nalazi Hrvatska i EU te pripremiti izborni program s kojim ćemo postići jedan kvalitetan rezultat na jesen. Ja vjerujem da ćemo vratiti ono što je najvažnije, povjerenje hrvatskih birača i vjerodostojnost Hrvatske demokratske zajednice, rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 23:23