‘GRADIMO ODNOSE‘

Plenković i Grlić-Radman u Splitu su se sastali s premijerima Češke i Slovačke koji ljetuju u Hrvatskoj

Premijer je u petak u Kninu povodom obilježavanja Dan pobjede rekao da su branitelji kamen temeljac hrvatske slobode i demokracije

Eduard Heger, Andrej Plenković, Petr Fiala, Gordan Grlić-Radman

 Andrej Plenković/Twitter

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić-Radman u Splitu su se u petak sastali s predsjednikom Vlade Češke Republike Petrom Fialom i premijerom Slovačke Republike Eduardom Hegerom koji trenutno ljetuju u Hrvatskoj.

- Drago mi je u Splitu susresti se s predsjednicima vlada Češke i Slovačke, mojim prijateljima (Petrom Fialom) i (Eduardom Hegerom), koji provode ljetni odmor u Hrvatskoj. Nastavljamo graditi kvalitetne odnose! - napisao je Plenković na svom službenom profilu na društvenoj mreži Twitter te priložio fotografiju njega s Fialom, Hegerom i Grlić-Radmanom.

Premijer je ranije u petak u Kninu povodom obilježavanja Dan pobjede rekao da su hrvatski branitelji kamen temeljac hrvatske slobode i demokracije te da Vlada RH neće dopustiti da se pravedan i legitiman karakter Domovinskog rata dovodi u pitanje.

- Gotovo 900 godina Hrvati nisu slobodno upravljani vlastitom sudbinom, već su na svojoj zemlji bili podčinjeni raznim stranim vladarima i tuđinskim režimima, sve dok, u vremenu tektonskih promjena na europskom kontinentu, uz viziju predsjednika Tuđmana i hrabrost hrvatskih branitelja te jedinstvo cijelog hrvatskog naroda nismo ostvarili pravo na slobodu i pravo na hrvatsku državu - rekao je Plenković.

U Kninu je se obilježava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. godišnjica vojno-redarstvena operacije (VRO) Oluja, a u grad su na svečanost stigli brojni gradonačelnici, saborski zastupnici i političari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:39