PO JULIJANSKOM KALENDARU

PLENKOVIĆ I JANDROKOVIĆ ČESTITALI BOŽIĆ PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA 'Neka dani slavlja donesu mir, zdravlje i sreću u vaše domove i obitelj'

 
Andrej Plenković, Gordan Jandroković
 CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u ponedjeljak božićnu čestitku svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

„Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Božić. Neka dani slavlja donesu mir, zdravlje i sreću u vaše domove i vaše obitelji", zaželio je premijer u čestitki.

Istaknuo je da božićno vrijeme osnažuje Radosnom viješću, oplemenjuje i jača duh da nastavimo promicati dostojanstvo, socijalnu pravednost i moralne vrijednosti na dobrobit naše domovine.

"U ime Vlade i osobno vam želim sretan i blagoslovljen Božić. Mir Božji, Hristos se rodi!", stoji na kraju premijerove čestitke vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

Predsjednik Hrvatskog sabora čestitao Božić po julijanskom kalendaru

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u ponedjeljak čestitku vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru.

"Svim vjernicima pravoslavne vjere, koji slave Božić po julijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke uime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora i osobno. Neka vam najradosniji kršćanski blagdan Božić podari mir, ljubav, snagu, nadu i duhovno blagostanje koji će vas osnažiti na vašem daljnjem životnom putu", poručio je Jandroković u čestitki.

Vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru zaželio je da dan Isusova rođenja provedu u okruženju privrženosti sa svojim bližnjima, međusobnom razumijevanju i solidarnosti.

"Želim također da nam svima ovo božićno razdoblje donese potreban optimizam, povjerenje i odlučnost kako bismo u duhu dijaloga, suradnje i tolerancije gradili Hrvatsku kao našu zajedničku prosperitetnu domovinu. Mir Božji – Hristos se rodi!", stoji na kraju božićne čestitke predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:35