ODLAZAK PUKOVNIKA

Plenković i Medved uputili izraze sućuti u povodu smrti hrvatskog branitelja Danijela Rehaka

U Osijeku je u 74. godini umro Danijel Rehak, dugogodišnji predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora

Danijel Rehak

 Emica Elvedji/Cropix

U povodu smrti Danijela Rehaka, hrvatskog branitelja i predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora izraze sućuti uputili su premijer Andrej Plenković i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuvši njegov doprinos obrani domovine i za prava stradalnika.

„S velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku gospodina Danijela Rehaka, pukovnika Hrvatske vojske, dragovoljca Domovinskog rata i predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora. Gospodin Rehak dao je nemjerljiv doprinos u obrani naše zemlje, a zatočeništvom u srpskom logoru podnio je i veliku osobnu žrtvu, što hrvatski narod nikad neće zaboraviti", naveo je predsjednik Vlade u izrazima sućuti.

Istaknuo je da je Rehakov doprinos u miru za stradalnike Domovinskog rata.

"Nije stao ni u miru, nastavljajući borbu za sve one stradale u Domovinskom ratu, a posebno logoraše srpskih koncentracijskih logora, i dalje se nesebično zalažući za njihovu dobrobit. Zahvalni smo na svemu što je učinio za slobodu Hrvatske, koja je danas ostala bez još jednog vukovarskog heroja", naveo je Plenković u izrazima sućuti koje je uputio uime Vlade i osobno.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je u izrazima sućuti, koje je povodom smrti dragovoljca Domovinskog rata i predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Danijela Rehaka, uputio obitelji i članovima HDLSKL, istaknuo Rehakovu bespoštednu borbu za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, zatočenike srpskih koncentracijskih logora.

"Nakon herojske obrane Vukovara i pakla logora, Danijel Rehak nastavio se bespoštedno boriti za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, zatočenike srpskih koncentracijskih logora. Nastavit ćemo ustrajno tim putem, ne zaboravljajući njegov lik i djelo", poručio je Medved u izrazima sućuti.

U Osijeku je u 74. godini umro Danijel Rehak, dugogodišnji predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) i Centra za istraživanje ratnih zločina.

U Domovinski rat Danijel Rehak se uključio na samom početku preuzevši Sekretarijat za narodnu obranu Vukovara. Nakon sloma obrane grada Vukovara odveden je u logore u Srbiju u kojima je bio zatočen devet mjeseci.

Kao predsjednik Hrvatskog društva srpskih koncentracijskih logora zauzimao se za kažnjavanje ratnih zločina nad zatočenim hrvatskim braniteljima te je Društvo podiglo više kaznenih prijava protiv osoba koje se sumnjiče za ratne zločine kako u Vukovaru tako i nad zatočenim hrvatskim braniteljima i civilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:37