NOVA ŠKOLSKA GODINA

Plenković i Milanović poslali poruke učenicima i nastavnicima: ‘Želim vam nadahnjujuće ozračje‘

‘Hvala odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima koji vam pomažu u stjecanju znanja i vještina‘, kazao je premijer
Andrej Plenković
 Goran Mehkek/Cropix

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je učenicima, učiteljima i roditeljima zaželio nadahnjujuće ozračje u novoj školskoj godini, ispunjeno uzajamnim razumijevanjem i povjerenjem, a posebno je pozdravio učenike koji kreću u prvi razred osnovne škole.

"Na početku nove školske godine, svim školarcima, učenicama i učenicima, želim da im školski dani budu ispunjeni radom, kreativnošću, odgovornošću i prijateljstvom", napisao je Plenković u poruci na Twitteru povodom početka nove školske godine.

Hvala odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima koji vam pomažu u stjecanju znanja i vještina. Oni će, uz vaše roditelje, biti istinska potpora na putu vašeg odrastanja, dodao je premijer.

"U ovoj, još jednoj izazovnoj godini, želim svima nadahnjujuće ozračje ispunjeno uzajamnim razumijevanjem i povjerenjem. Posebno pozdravljam sve prvašiće! Uživajte u školi, skupljajte znanje i usvajajte radne navike", poručio je Plenković.

Svoju poruku učenicima, nastavnicima i roditeljima putem Facebooka uputio je i predsjednik Zoran Milanović:

"Poštovani roditelji, nastavnice i nastavnici, drage učenice i učenici, svi vi kojima danas počinje nova školska godina. Vjerujem da ste zadovoljni što ste od prvog dana škole u svojim učionicama jer školske klupe ništa ne može zamijeniti. Čvrsto sam uvjeren kako se nastava treba održavati u učionicama jer školsko okruženje, koje uključuje neposrednu komunikaciju nastavnika s učenicima i međusobno druženje učenika, itekako je važno ne samo za kvalitetno učenje i obrazovanje djece već i za njihovo mentalno zdravlje", napisao je.

"Pozivam sve koji sudjeluju u obrazovnom procesu na odgovorno ponašanje i ulaganje maksimalnog napora kako bi cijela ova školska godina protekla što normalnije, u školskim učionicama. Treba učiniti sve kako bi škole ostale otvorena mjesta za učenje i odrastanje. Ako je potrebno, pojačajte psihosocijalnu podršku učenicima da se svi što prije vrate uobičajenom školskom radu i životu, a posebnu brigu posvetite djeci čije su škole stradale u potresu. Institucije nadležne za obrazovanje neka pokažu dodatno razumijevanje za zaposlene u školama zbog veće zahtjevnosti njihovog posla kao posljedice pandemije. Želim vam da se nikada više ne ponovi zatvaranje učionica za učenike i nastavnike. Sretno!", poručio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:49