PREMIJER U GRČKOJ

Plenković iz Atene: ‘Vidio sam novu snimku, od grčkog premijera zatražio sam nekoliko stvari...‘

Grčki premijer rekao je da može jamčiti za sigurnost pritvorenih hrvatskih državljana, poručio je premijer Andrej Plenković.

Sastanak premijera Grčke i Hrvatske, Kyriakosa Mitsotakisa i Andreja Plenkovića 

 Aris Messinis/Afp

- Naša je pozicija jasna, snažno smo osudili huliganizam i izrazili žaljenje zbog gubitka života. Protivimo se navijačkom nasilju. Grčki premijer rekao je da može jamčiti za sigurnost pritvorenih hrvatskih državljana, tražili smo da imaju pravedan proces. Tražili smo i da se vrate u Hrvatsku svi oni koji budu (samo) prekršajno odgovorni, te smo rekli smo da je Hrvatska spremna provoditi mjere nadzora i opreza ukoliko bi neki naši državljani bili upućeni u našu zemlju dok traje postupak u Grčkoj. Primili su na znanje sve informacije koje smo im dali - poručio je premijer Andrej Plenković iz Atene nakon današnjeg sastanka s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom, prenosi Dnevnik.hr.

Premijer Plenković okupljenim je novinarima rekao da će ministri Gordan Grlić Radman i Ivan Malenica o uhićenim navijačima Dinama danas poslijepodne razgovarati sa svojim grčkim kolegama.

Plenković je rekao da grčka policija i dalje provodi istragu i da je vidio novu snimku na kojoj se navodno vidi i trenutak ubojstva grčkog navijača.

- Premijer Mitsotakis mi je rekao da istraga može trajati još nekoliko tjedana. Oni očito provjeravaju sve, sve snimke i razgovaraju s osumnjičenicima, i to zahtjeva vrijeme. Sama istraga bi trebala trajati još nekoliko tjedana. Ponavljam da smo premijeru izrazili žaljenje i sućut zbog smrti grčkog državljanina - rekao je, kako prenosi Dnevnik.hr, premijer Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:04