TURISTIČKA SEZONA

Plenković iz Hvara: ‘Sad je taj ključni trenutak, Hrvatska ne smije ući u crvenu zonu‘

Nastojat ćemo na sve moguće načine uvjeriti ljude da malo budu disciplinirani i da drže fizičku distancu koliko god mogu, kaže premijer
Plenkovićev susret s hvarskim biskupom mons. Vidovićem
 Vlada Rh

U Hvar, jednu od omiljenih turističkih destinacija, u četvrtak poslijepodne stigao je premijer Andrej Plenković. Sastao se s novim biskupom Rankom Vidovićem te gradonačelnikom Rikardom Novakom. Predsjednik Vlade pritom je poslao jasnu, ali i kratku poruku - Hrvatska ne smije ući u crvenu zonu, prenosi HRT.

Svima je jasno da se to može postići samo poštovanjem epidemioloških mjera, ali i cijepljenjem. Hvarski ugostitelji i turistički djelatnici većinom su zadovoljni sezonom, jer na Hvaru boravi velik broj turista.

Ako se ovako nastavi, moglo bi se čak doći i do sedamdeset posto rekordne 2019. godine. U gradu Hvaru trenutačno je teško pronaći slobodan smještaj, ali i mjesto u ugostiteljskim objektima.

Svi se nadaju da će Hrvatska ipak uskoro doći u zelenu zonu.

- Gro našeg turističkog prometa se odvija između 15. srpnja i 15. kolovoza. Negdje oko 35 posto. Znači, sad je taj ključni trenutak, ovaj tjedan i iduća tri do četiri tjedna, zato ćemo nastojati na sve moguće načine uvjeriti ljude da malo budu disciplinirani i da drže fizičku distancu koliko god mogu. I da se cijepe, naravno, to je najvažnije, da privučemo velik broj turista. Mnogi žele doći - rekao je Plenković, a prenosi HRT.

- Ali još smo na pedeset posto 2019. Zadovoljni smo kako se sad kreće. Što se tiče epidemiološke situacije, dobra je, zadovoljavajuća. Trudimo se održati mjere što je moguće bolje. Na svaki mogući način upozoravamo, organiziramo besplatna cijepljenja, veliki je odaziv te se nadamo da ćemo ovu sezonu probati izgurati što je duže moguće - naglasio je hvarski gradonačelnik Rikardo Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:50