PRERANI ODLAZAK

Plenković izrazio sućut obitelji jednog od utemeljitelja HDZ-a: ‘Čovjek velikog srca i duše‘

Uvijek se čvrsto zauzimao za vrijednosti naše stranke te boljitak Hrvatske i hrvatskog naroda u BIH, istaknuo je premijer

Ante Baković

 Ronald Gorsic/CROPIX

Ante Baković, jedan od utemeljitelja HDZ-a, preminuo je u Zagrebu nakon borbe s teškom bolešću. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HDZ, Andrej Plenković, izrazio je sućut njegovoj obitelji.

- Poštovana obitelji, s velikim žaljenjem primio sam vijest o preranom odlasku našeg Ante, kojeg sam izuzetno cijenio. Kao utemeljitelj HDZ-a, koji je dobro poznavao prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i s njim surađivao, uvijek se čvrsto zauzimao za vrijednosti naše stranke te boljitak Hrvatske i hrvatskog naroda u BIH. Bio je istinski domoljub, čovjek velikog srca i duše, kojeg optimizam nije napuštao ni u najtežim danima.

Bio je čovjek silne energije koji je uvijek nastojao pronalaziti rješenja i vjerovati u njih.

Kao predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza neumorno je radio na razvoju hrvatske odbojke i sporta u cijelosti, kao i stvaranju kvalitetnijih uvjeta hrvatskim odbojkašicama i odbojkašima.

U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas primite iskrenu sućut u ime HDZ-a i moje osobno - objavila je Hrvatska demokratska zajednica na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2023 04:49