PORUKA SUĆUTI

Plenković izrazio žalost zbog smrti Drka, ‘jednog od najvažnijih hrvatskih gospodarstvenika‘

Premijer je u svojoj poruci napomenuo da je preminuli poduzetnik na čelu Vindije bio 50 godina te je u nju uložio svoje znanje i trud
Predsjednik Vlade Andrej Plenković
 Damir Krajac/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji umrlog Dragutina Drka te djelatnicima Vindije, tvrtke čijim direktorom postaje 1965., a na čelu joj je bio je do smrti.

"S velikom žalošću primio sam vijest o smrti gospodina Dragutina Drka, vlasnika Vindije i jednog od najznačajnijih hrvatskih i varaždinskih gospodarstvenika", navodi premijer.

Napominje da je Drk na čelu Vindije bio impresivnih 50 godina te da su njegov trud, znanje i energija bili svakodnevno usmjereni na rast i razvoj jedne od najvažnijih prehrambenih tvrtki u Hrvatskoj.

Krasile su ga, dodaje Plenković, samozatajnost i skromnost, borbeni duh i entuzijazam koji mogu biti inspiracija mnogim hrvatskim gospodarstvenicima.

Napominje da je kvaliteta Vindije prepoznata i van granica Hrvatske, a sigurnost i izvrsnost njezinih proizvoda potvrđena je brojnim priznanjima i nagradama.

"Ponosni smo na sve što je gospodin Drk učinio za očuvanje kvalitete i razvoj proizvodnje i ovo vrijeme pandemije, a njegov odlazak veliki je gubitak za Vindiju, ali i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini. U ovim teškim trenucima primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja uime hrvatske Vlade i moje osobno", zaključuje premijer.

Direktor Vindije Dragutin Drk umro je u ponedjeljak u 84. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:42