FRKA PETEŠIĆ

‘Plenković je izoliran u potkrovlju stana, Vlada normalno funkcionira, sutra odluka o Sučiću‘

Predstojnik premijerova ureda na pressici je govorio o premijerovu zdravlju, ali i o incidentu u kojem je sudjelovao državni tajnik
Zvonimir Frka Petešić
 Jure Miskovic/Cropix

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić drži konferenciju za medije na kojoj će komentirati aktualna zbivanja među kojima i slučaj državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Stjepana Sučića.

- Premijeru je određeno 10 dana samoizolacije zbog supruge koja je pozitivna na koronavirus. On je u odvojenom dijelu stana, točnije u potkrovlju, tako da je izoliran od supruge i od djece. Osjeća se dobro. Negativno je testiran i nastavlja raditi najnormalnije. Jutros smo imali dva radna sastanka, Vlada najnormalnije funkcionira. Razgovarali smo i o potporama gospodarstvenicima koji ne mogu raditi, rekao je.

- Vlada najnormalnije funkcionira, ovo nije prvi slučaj da je neki premijer pozitivan, rekao je.

Govorio je i hoće li premijer biti na sutrašnjoj sjednici Vlade.

- Na sjednici Vlade premijer će biti prisutan videovezom, sutra ćemo definirati tehničke podatke, rekao je.

Rekao je da u idućim danima Plenković nije imao na raporedu važnih sastanaka, koliko je njemu poznato, ali oni koji jesu bili na rasporedu će se moći održati videovezom.

Također je poručio da će se premijer Andrej Plenković ponovno testirati na koronavirus kada epidemiolozi procijene da je potrebno da se testira.

Osvrnuo se i na incident u kojem je sudjelovao državni tajnik u Ministarstvu branitelja Stjepan Sučić.

- Naravno da osuđujemo jedan takav nemili događaj, žao nam je što se takvo što dogodilo, u trenutku kad su propisane epidemiološke mjere propisane za sve nas, ne može biti opravdanja za njihovo kršenje, a posebno se to odnosi na dužnosnike u Vladi koji moraju davati primjer. Sigurno će to pitanje sutra biti razmotreno na Vladi koja će donijeti odgovarajuće odluke. Sutra će o tome Vlada donijeti odluku, rekao je Frka Petešić.

Na pitanje hoće li državni tajnik Sućić biti smijenjen, odgovorio je:

- Ja to sada ne mogu reći, sutra će se vlada o tome očitovati, rekao je.

Na pitanje je li bilo intervencija iz Vlade prema policijskoj postaji u Vukvoaru te noći, negirao je.

- Ja o tome ništa ne znam, to mi je jako sugestivno pitanje, ne vjerujem da je tako nešto moguće, poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:05