MILANOVIĆEV NOVI NAPAD

‘Plenković je samodopadni varalica! A Grlić Radman? E to je za Nobelovu nagradu za izdaju‘

Prozvao je i ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana za kojeg je napisao da je "odnarođeni lažov"

Andrej Plenković i Zoran Milanović

 Josko Ponos/Cropix/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović objavio je novi status na Facebooku u kojem se osvrnuo na raniji istup premijera Andreja Plenkovića i ponovno ga napao.

Nazvao ga "samodopadnim varalicom" koji i "Hrvatskoj pokušava zalijepiti flaster na usta i staviti povez na oči kako ne bismo vidjeli njegovu izdajničku politiku".

Prozvao je i ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana za kojeg je napisao da je "odnarođeni lažov koji već godinama vara svoje sunarodnjake po Bosni i Hercegovini".

Milanovićev status niže prenosimo u cijelosti:

- Požalio se danas Plenković, valjda sav uplašen za sudbinu svojih mokrih briselskih snova i želja, da ga partneri iz NATO-a gledaju „čudno“. Zbog toga što hrvatski predsjednik, zamislite, brani interese Hrvatske. Taj vječni diplomat i aspirant na briselske fotelje trebao bi znati, nakon toliko godina povlačenja po europskim hodnicima, kako NATO nema jedan par očiju – kojih se on panično boji – već NATO čini 30 članica, to je 30 pari očiju među kojima su i hrvatske. Plenkovićev je problem što ne gleda svojim očima i bilo bi me briga za njegovu zaslijepljenost karijerom da taj samodopadni varalica ne pokušava i Hrvatskoj zalijepiti flaster na usta i staviti povez na oči. Kako ne bismo vidjeli njegovu izdajničku politiku. Kada iz NATO-a priznaju, da citiram, „kako se interesi svih saveznika moraju uzeti u obzir“, onda još jedna dvorska luda iz Plenkovićeve ostave pokvarene robe, Grlić Radman, pokazuju sve razumijevanje svijeta za interese Turske. Jednako kao što i drugi hrvatski politički slijepci, a slušamo ih ovih dana, mrtvo hladno razumiju da Turska ima svoje razloge za ultimatum. Da, ima ih. Ali ima ih i Hrvatska. Ne jednom, Grlić Radman, taj odnarođeni lažov koji već godinama vara svoje sunarodnjake po Bosni i Hercegovini, pokazao je da mu hrvatski interesi nisu poznati. Ali da je spreman biti pun razumijevanja za tuđe, ovoga puta turske, interese dok istovremeno badava rasprodaje hrvatske, e to je za Nobelovu nagradu za izdaju. To su ti „gigantski koraci“, kako reče Plenković danas, u zaštiti Hrvata u BiH. A gigantski su mu jedino u smjeru izdaje hrvatskih državnih interesa i još hitriji u dokazivanju svog poltronstva, napisao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2022 18:43