SJEDNICA HDZ-A

Plenković kaže da je situacija pod kontrolom: Lockdown i restriktivne mjere ćemo nastojati izbjeći

Situacija je pod kontrolom, pratimo na dnevnoj bazi, rade se projekcije, kazao je premijer
 Boris Kovacev/Cropix

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a rekao kako je cilj sastanka bio izvijestiti tijela stranke o prijedlogu rebalansa i proračuna za iduću godinu, objasniti okolnosti cijele ove godine i objasniti troškove COVID krize kao i mjera za očuvanje radnih mjesta, prenosi Dnevnik.hr. Održana je i generalna rasprava o drugim temama i današnjem sastanku Koordinacije za nacionalnu sigurnost.

Rekao je i kako je ministar Horvat izvijestio o potvrđivanju sporazuma Vlade i županija o fondu za obnovu nakon razornog potresa.

- Damir Vanđelić biti će na čelu fonda za obnovu, rekao je Plenković i rekao kako mu je drago da je prihvatio ovu privremenu funkciju.

- Vlada ide sutra s prijedlogom, zatim ide natječaj i odabir ravnatelja, kazao je.

- Brojevi u mnogim drugim državama EU su puno gori nego u Hrvatskoj. Situacija je pod kontrolom, pratimo na dnevnoj bazi, rade se projekcije. Mislim da smo više puta komunicirali da ćemo utakmicu između zaštite zdravlja i održavanja gospodarske aktivnosti morati voditi dok se ne verificira jedno od istraživanja cjepiva koje mi se u ovom trenutku čini jedinim pouzdanim načinom zaustavljanja širenja epidemije.

Do tog trenutka ćemo pooštravati mjere, nastojat ćemo izbjeći zatvaranje i broj restriktivnih mjera kakve smo imali na proljeće - kazao je premijer komentirajučći situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj.

- Svi naši epidemiolozi i liječnici po meni zadnjih osam mjeseci ulažu nadljudske napore koji su van svih okvira. Ja im želim zahvaliti na tome. Da bismo omogućili pravilno praćenje kontakta što je najbitnija zadaća u ovom trenutku, sugrađani koji su testirani pozitivno moraju biti transparentni, informirati službu o stvarnim kontaktima. Ako su ljudi iskreni i navedu sve kontakte taj posao je lakši - kazao je Plenković.

Rekao je da ga ministar Banožić nije izvještavao o sastanku s predsjednikom Milanovićem i rekao kako mu za te sastanke ne treba njegovo zeleno svjetlo.

- To su redovni sastanci i brifinzi, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:26