JOŠ NIŠTA NIJE ODLUČENO

PLENKOVIĆ KOMENTIRAO PISANJE IZRAELSKIH MEDIJA O NABAVI BORBENIH AVIONA 'Konačnu odluku još nismo donijeli, u tijeku je proces vrednovanja ponuda'

 
 Goran Mehkek / Hanza Media

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, iz Davosa je danas komentirao pisanje izraelskih medija, koji su objavili da je njihov premijer s našim dogovorio kupnju borbenih zrakoplova za 500 milijuna dolara, poručivši kako konačna odluka još nije donesena.

- Proces vrednovanja ponuda je u tijeku. Jučer sam razgovarao i s grčkim premijerom Ciprasom i na tom razgovoru je bila tema i grčka ponuda, s izraelskim premijerom izraelska ponuda, a prije dva i pol mjeseca u Švedskoj sam o tome razgovarao sa švedskim premijerom. To su normalni postupci konzultacija, a konačnu odluku ćemo donijeti nakon što sa svih aspekata budemo sigurni da donosimo pravi odabir. To je dugoročno rješenje za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo za narednih 30 godina i to je odluka koju ćemo s posebnom pažnjom vagati i na kraju odlučiti - poručio je premijer.

Plenković je komentirao i spornu izjavu savjetnika ministrice kulture Ladislava Ilčića, te poručio kako je on govorio u svoje ime, kao predsjednik Hrasta, a ne kao savjetnik ministrice kulture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:20