VRUĆE TEME

PLENKOVIĆ 'Krstičević nije ponudio ostavku, on je osobno pogođen medijskim napisima. Razgovarat ćemo preko vikenda i vidjeti kako dalje'

 
 Darko Tomas / CROPIX

ZAGREB - Premijer Andrej Plenković je na pressici u Banskim dvorima odgovarajući na pitanja novinara progovorio i o unutarstranačkim izborima u HDZ-u, ministru Krstičeviću te popunjavanju imovinskih kartica.

Na pitanje je li istina da će ministar Tomo Medved biti kandidat za njegova zamjenika, nije želio izravno odgovoriti.

- Idući tjedan znat ćete cijeli tim. Svatko od kolega ima pravo na svoje mišljenje, HDZ je pobjednička stranka, uključujući europske izbore. Jedini gubitak su bili predsjednički izbori, poručio je.

Novinari su ga pitali i je li istina da je ministar obrane ponudio ostavku zbog afere s vikendicom u Žaboriću pokraj Šibenika.

- Ministar Krstičević nije ponudio ostavku, on je danas na sprovodu poginulih pilota, on obavlja svoje dužnosti. Za Hrvatsku vojsku je učinio dosta, da ga ne hvalim prevšie. Puno više nego drugi ministri, u središte je stavio hrvatskog vojnika. On je osobno pogođen ovim zadnjim napisima jer je emotivan, to znamo svi. Razgovarat ćemo preko vikenda i vidjeti kako dalje, odgovorio je.

Vezano za Milana Bandića i otkriće da je njegova supruga Vesna gotovinom kupila stan u centru Zagreba po upola manjoj cijeni, rekao je da o tome nema nikakvih saznanja.

Osvrnuo se i na sve glasnije zahtjeve za uvođenje sigurnosnih provjera ministara prije preuzimanja mandata.

- Vodite računa da kada sastavljate Vladu, vi ste naprije mandatar. Postajete šef Vlade u trenutku kada vam Sabor da povjerenje. U tom trenutku su postali ministri. Prije nego što postanem šef Vlade ne mogu ja kao mandatar to tražiti. Reći 'halo šefe SOA-e, dajte mi provjeriti ovog kandidata za ministra, odgovornost je svakoga da ispuni imovinsku karticu, poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:39