PREMIJER U VIROVITICI

PLENKOVIĆ 'Meni da netko nameće ritam? Nema šanse! Ni u životu ni u politici, a kamoli u vođenju Vlade'

Arhivska fotografija
 Dragan Matić / CROPIX

U Virovitici se pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića održala četvrta sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Nakon sjednice premijer je odgovarao na pitanja novinara, a u prvom planu opet su bila ona o Agrokoru, javlja N1.

- Što s tiče povjerenika, predložit ćemo novu izvanrednu upravu, imenovat će je Sud, to sam rekao i jučer u Bruxellesu. Razgovori se vode, diskretni su, kad sve bude potvrđeno, dogovoreno, sve konzultacije obavljene, tada ćemo objaviti našu odluku, rekao je Plenković.

Na pitanje hoće li novi povjerenik biti iz sadašnje izvanredne uprave ili netko izvana premijer je odgovorio: - Neću vam reći. Ni drugim nestrpljivima neću ništa reći.

- Proces traje deset mjeseci, jako puno toga se napravilo. Cijela javnost, komentatori, oporba, mediji... Kreiramo atmosferu kao da će se nešto sada, jučer, prekjučer dogoditi. Neće. Krupan je bio naš angaman prije deset mjeseci, da toga nije bilo, pitanje je kako bi izgledalo hrvatsko gospodarstvo. Ovo je nova situacija, imamo odgovornost da nađemo način da se proces dovrši do kraja s ciljem postizanja nagodbe s kojom će svi dionici, ja bih rekao, biti što manje nezadovoljni, rekao je Plenković.

Na kritike oporbe da presporo donosi odluke, odgovara: - Neka pobijede na izborima pa nek' budu predsjednici Vlade. Ja donosim odluke dinamikom za koju smatram da je najbolja. Meni da netko nameće ritam, nema šanse. Ni u životu ni u politici, a kamoli u vođenju Vlade, rekao je.

Na pitanje hoće li novog povjerenika za Agrokor predstaviti do ponedjeljka u 15 sati, odgovorio je da je taj rok 'tentativan' te da će ime biti objavljeno kad Vlada donese odluku, citirao ga je Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2022 06:17