PREMIJER U KNINU

PLENKOVIĆ 'Milanović prije mjesec i pol dana kaže da odmah napuštamo Afganistan, sad potpiše odluku o slanju kontingenta tamo. Analizirajte to'

Andrej Plenković
 Danijel Bartolić / CROPIX

Premijer Andrej Plenković odbacio je u subotu primjedbe da je on promijenio stav u vezi slanja Hrvatske vojske u Afganistan rekavši kako je predsjednik Republike Zoran Milanović u kampanji govorio da će se Hrvatska vojska odmah povući iz Afganistana, a sad je potpisao odluku o slanju novog kontingenta.

"Gospodin Milanović prije mjesec i pol dana kaže da odmah napuštamo Afganistan, sad potpiše odluku o slanju kontingenta na šest mjeseci u Afganistan. Kad to analizirate onda ćemo dalje", izjavio je Plenković u Kninu gdje je boravio u sklopu kampanje za izbore u HDZ.

Podsjetio je i kako je Milanović ranije rekao da HV odmah napušta Afganistan te se zapitao: "Tko je onda promijenio stav, Milanović ili ja?"

Mediji navode kako bi prva 'pukotina' između Plenkovića i Milanovića mogla biti oko strategije izlaska hrvatske iz mirovne misije u Afganistanu: Milanović bi vojsku povukao za šest mjeseci, a Plenković u fazama, zajedno s Amerikancima.

Plenković je, upitan o tome, novinarima odgovorio protupitanjem: "Kako ste vi to zaključili i tko?"

"Vaši urednici - jako dobro to prate. Koliko se sjećam, a imam dobro uho, nije li u predsjedničkoj kampanji (Milanović) rekao da će odmah Hrvatska vojska otići iz Afganistana. Je li znaju urednici za to ili ne znaju", pitao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:41