SUPRUGA POZITIVNA

Plenković mora u samoizolaciju, već sutra ima online sastanak, doznali smo koje su teme na stolu

Jutarnji doznaje da premijerova supruga ima blaže simptome i osjeća se dobro, dok Plenković nema simptoma i njegov nalaz je negativan
Andrej Plenković i Ana Maslać-Plenković
 Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković od subote je u desetodnevnoj samoizolaciji nakon što mu je supruga Ana Maslać-Plenković dobila pozitivan nalaz na Covid-19, priopćili su u subotu navečer iz Vlade.

- Nakon pojave blage temperature, supruga predsjednika Vlade gospođa Ana Maslać-Plenković u subotu je pristupila testiranju na prisutnost koronavirusa te joj je nalaz pozitivan. Slijedom toga, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je u subotu testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz negativan. Predsjedniku Vlade određena je epidemiološka mjera samoizolacije u trajanju od 10 dana. Svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavit će obavljati od kuće - priopćio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Premijer Andrej Plenković, potvrdili su nam iz Vlade, nema nikakvih simptoma, nalaz je negativan i zasad je sve u redu. Supruga ima blaže simptome, osjeća se dobro.

Prvi online sastanak iz samoizolacije premijer će odraditi u nedjelju s ministrima koji će isto biti doma. Riječ je o sastanku oko novih mjera pomoći gospodarstvu nakon jesenskog lockdowna, te definiranju izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koji će propisati novčane kazne za fizičke osobe koje ne nose maske tamo gdje je to propisano. I sjednicu Vlade s tim točkama dnevnog reda održat će u ponedjeljak u 15 sati online. Najbližim suradnicama premijera, predstojniku Ureda Zvonimiru Frki-Petešiću, zamjenici predstojnika Teni Mišetić i glasnogovorniku Vlade Marku Miliću mjera samoizolacije nije izrečena budući da premijer ima negativan nalaz.

Ana Maslać-Plenković pravnica je po struci, zaposlena je u Hrvatskom saboru od 2007. gdje je bila i voditeljica Službe za pravne poslove i ljudske potencijale. No, nakon porodiljnog dopusta i mirovanja radnog odnosa, u Sabor se u travnju ove godine vratila na mjesto savjetnice u Uredu za međunarodne i europske poslove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2020 23:32