DAN UOČI OLUJE

Plenković na Mirogoju: Odali smo priznanje onima koji su najviše dali za slobodu Hrvatske

Drago mi je da ćemo sutra svi zajedno biti i u Kninu kako bismo obilježili važnu, 25. obljetnicu Oluje, istaknuo je.
Andrej Plenković na Mirogoju
 Marko Todorov/Cropix

Dan uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, prije središnje proslave u Kninu, premijer Andrej Plenković položio je vijence na groblju Mirogoj, uz poruku da time odaju priznanje svima koji su najviše dali za slobodu Hrvatske.

Plenković je vijence zajedno s potpredsjednikom Sabora Željkom Reinerom i predstojnikom Ureda Vlade Zvonimirom Frkom Petešićem položio kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskoga rata na Krematoriju.

image
Marko Todorov/Cropix

"Još jednom smo odali priznanje i zahvalnost hrvatskim braniteljima, prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svima onima koji su najviše dali za slobodu Hrvatske", istaknuo je Plenković nakon polaganja.

Osobito se, dodao je, prisjećaju operacije koja je omogućila oslobađanje do tada okupiranih područja i na određeni način stvorila pretpostavke za kasniju reintegraciju hrvatskog Podunavlja i zaokruživanje teritorijalnog integriteta Hrvatske.

"Stoga mi je drago da ćemo sutra svi zajedno biti i u Kninu kako bismo obilježili važnu, 25. obljetnicu Oluje", istaknuo je.

image
Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 09:03