ZEMLJA PARTNER

PLENKOVIĆ NA OTVORENJU 'ZELENOG TJEDNA' Hrvatska poljoprivreda predstavlja se na sajmu u Berlinu

 
 Andrej Plenković / Twitter

Poljoprivredni sajam, na kojem je Hrvatska zemlja partner, otvoren je u četvrtak u Berlinu, a premijer Andrej Plenković najavio je da će se hrvatsko predsjedništvo EU boriti za što bolju poziciju farmera u novom europskom proračunu.

Gostima na otvorenju Zelenog tjedna rekao je kako će se nada da će se ove godine u kojoj Hrvatska i Njemačka predsjedaju EU postići dogovor oko proračuna i obratiti pozornost na potrebe poljoprivrednika.

"Pregovori za Višegodišnji financijski okvir su u tijeku. Oni imaju posebno mjesto tijekom hrvatskog predsjedanja, a mi ćemo svojim zalaganjem pomoći postizanje kompromisa. Tijekom ovih šest mjeseci naglasak ćemo staviti i na mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva", rekao je Plenković.

Hrvatski premijer je istaknuo široku paletu hrvatskih poljoprivrednih proizvoda i očekuje da će pedesetak hrvatskih proizvođača na sajmu pridonijeti razvoju gospodarskih odnosa Njemačke i Hrvatske.

"Mi smo premali da bismo konkurirali velikima, ali hrvatski proizvodi su kvalitetni. Kvaliteta naših proizvoda posljedica je prirodnih i klimatskih pretpostavki u spoju s tradicionalnim recepturama i metodama proizvodnje", rekao je Plenković.

On će u petak ujutro zajedno s njemačkom i hrvatskom ministricom poljoprivrede Julijom Kloeckner i Marijom Vučković službeno otvoriti Zeleni tjedan.

Ovogodišnji sajam bilježi rekordan broj izlagača, njih 1.800 iz 72 zemlje.

Na hrvatskom štandu će se pod sloganom "Kultura agrikulture" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore svojim proizvodima predstaviti pedesetak izlagača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:53