PROCES EVALUACIJE I DALJE TRAJE

PLENKOVIĆ NA PITANJE O NABAVI BORBENIH AVIONA 'Da, evo još da riješimo tu, kao, sitnicu...'

Miro Šundov, Andrej Plenković i Damir Krstičević
 Bruno Konjević / Hanza Media

Premijer Andrej Plenković u petak je izjavio da proces nabavke borbenih aviona "ide po propisu", da je u tijeku proces evaluacije ponuda te da će odluka biti donesena "kada sve bude konsolidirano".

Premijer je to izjavio nakon što je u Ministarstvu obrane (MORH) nazočio potpisivanju 35 ugovora s 26 hrvatskih tvrtki o nabavi vojne opreme u ukupnom iznosu većem od 28 milijuna kuna.

Premijer se nabavke aviona dotaknuo u izjavi novinarima u kojoj je iznio zadovoljstvo aktivnostima Oružanih snaga, istaknuo da je povećan proračun za obranu, usvojena Strategije nacionalne sigurnosti kao i Zakon o domovinskoj sigurnosti, a nakon komentara što je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević dodao da je još preostalo nabaviti borbene avione.

"Da, evo još da riješimo tu, kao, sitnicu. Poces evaluacije ponuda, kao što znate, traje. Kad sve bude konsolidirano, tada ćemo donijeti i tu odluku", odgovorio je na to premijer.

Odlazeći iz MORH-a premijer je još na novinarsko pitanje zašto proces nabavke borbenih aviona toliko dugo traje - donošenje odluke prvotno je , naime, bilo planirano do kraja prošle godine, kratko odgovorio: "Ne oteže se ništa, sve ide po propisu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:55