SUSRET U BRUXELLESU

Plenković na sastanku sa Zelenskim: ‘ Cijeli svijet vidi ono što hrvatska oporba odbija vidjeti‘

Hrvatski premijer je ponovno kritizirao oporbu što nije podržala odluku o sudjelovanju Hrvatske u obučavanju Ukrajinskih vojnika

 Volodimir Zelenski i Andrej Plenković

 Ludovic Marin/Afp

Volodimir Zelenski danas se obratio Europskom Vijeću, a hrvatski premijer Andrej Plenković, s nekoliko drugih kolega, održao je i zasebni sastanak s ukrajinskim predsjednikom.

Plenković je nakon sastanka rekao da u EU postoji konsenzus oko pomoći Ukrajini te da će Hrvatska nastaviti pružati svu moguću pomoć.

- Ovdje svi vide da treba pomoći Ukrajini. Bilo bi sjajno i da svi u Hrvatskoj vide to isto, rekao je Plenković, još jednom kritizirajući oporbu što nije podržala odluku Vlade o sudjelovanju Hrvatske u obučavanju ukrajinskih vojnika.

Na upit je li se zbog nemogućnosti donošenja te odluka hrvatska potpora Ukrajini pomalo ispuhala, Plenković je rekao kako o tome nema govora.

- Potpora se ispuhala samo kod onih koji se cijelo vrijeme nastoje voditi ruskim stajalištima te kod zarobljenih, limitiranih, provincijalnih zastupnika koji su iz čiste mržnje prema Vladi i HDZ-u, ili meni osobno, glasali protiv. Što se tiče hrvatskog naroda, ponajprije radi našeg iskustva, on je solidaran s Ukrajinom i želi joj pomoći. Vlada je ta koja donosi odluku o vojnoj pomoći Ukrajini te ćemo nastaviti pomagati, rekao je Plenković.

Premijer je istaknuo i da, nakon što sukobi jednom prestanu, Hrvatska može pomoći u procesu razminiravanja Ukrajine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:10