XVI. OPĆI SABOR

Plenković na sjednici Mladeži HDZ-a:‘ Vodite računa o demokršćanstvu, domoljublju i državi‘

Poručio je da je pred njima nastavak rada na jakoj političkoj organizaciji mladih koja odgovorno zastupa prioritete mladih

Andrej Plenković

 Valentyn Ogirenko/AFP

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u nedjelju na saboru Mladeži HDZ-a da u razdoblju u kojem živimo stranka desnog centra treba prepoznavati nove trendove i odgovoriti na izazove, uvijek vodeći računa o vrijednostima demokršćanstva, narodnjaštva, domoljublja i državotvornosti.

Obraćajući se sudionicima XVI. Općeg sabora Mladeži HDZ-a, predsjednik Vlade i HDZ-a je naglasio nastavak borbe protiv pandemije i povećanja broja cijepljenih kao zajednički prioritet radi povratka u normalniji život te da je pred Hrvatskom realizacija ključnih strateških ciljeva i projekata, priopćila je Mladež HDZ-a.

Ulazak u europodručje

"Iduće godine dovršit će se izgradnja Pelješkog mosta, što je suverenistički projekt trajnog spajanja državnog teritorija. Iza nas je i sadržajan politički tjedan u kojem je donesena važna odluka na Vijeću ministara o spremnosti Hrvatske za primjenu schengenske pravne stečevine. Hrvatska je time na pragu članstva u Schengenskom prostoru, a ispunjavamo uvjete i za ulazak u europodručje, koji očekujemo 2023.", istaknuo je Plenković.

Podsjetio je da će se nabavom višenamjenskih borbenih aviona Rafalea, koji u Hrvatsku stižu 2024., dugoročno osnažiti Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Hrvatsku vojsku.

"U idućih 10 godina osigurali smo 25 milijardi eura iz Europske unije. Uz investicije i reforme koje ćemo provoditi, ta sredstva bit će snažan zamašnjak razvoja Hrvatske u svim područjima'', poručio je Plenković.

Opći sabor održan je u Zagrebu, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, te je okupio stotinu članova a uz još četiristo članova, koji su sudjelovali putem video linka, izabrali su novi saziv Nacionalnog i Nadzornog odbora.

'Sigurna Hrvatska'

Predsjednik Mladeži Maksimilijan Šimrak predstavio je ciljeve koje planiraju postići u novome dvogodišnjem mandatu.

- Okosnica našeg dosadašnjeg zalaganja za mlade je program Mladeži za parlamentarne izbore 2020. - Odgovorno za mlade, koji čini uporište za naše politike te je sastavni dio programa HDZ-a Sigurna Hrvatska za mandatno razdoblje do 2024., kazao je, uz ostalo, Šimrak koji je istaknuo da Vlada predvođenom premijerom Plenkovićem poduzima niz projekata za uključivanje mladih u društvu, kvalitetnije obrazovanje te aktivne mjere zapošljavanja mladih.

Poručio je da je pred njima nastavak rada na jakoj političkoj organizaciji mladih koja odgovorno zastupa prioritete mladih te ih uključuje u političke procese.

Na Općem saboru Mladeži HDZ-a sudjelovao je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednici HDZ-a Branko Bačić i Zdravka Bušić, glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica i predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Mislav Herman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:52