JAVIO SE IZ IZOLACIJE

Plenković na virtualnoj sjednici za Dan Varaždina: ‘Stiže dodatak na plaće za sve borce protiv covida‘

Hrvatski premijer je u obraćanju putem videoveze rekao da je zdravstveni sustav pod velikim pritiskom
Andrej Plenković
 Vlada RH

Premijer Andrej Plenković, koji se nalazi u izolaciji s obzirom da je pozitivan na koronavirus, sudjelovao je u subotu na virtualnoj svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Grada Varaždina.

Putem Zooma se, kako javlja Dnevnik.hr, obratio okupljenima.

- Nalazimo se u vremenima kada pandemija koronavirusa mijenja naš život, velik je prtisak na zdravstveni sustav i na varaždinsku bolnicu, Ministarstvo zdravstva je u stalnoj komunikaciji s ravnateljem i nastoji pomoći funkcioniranju varaždinske bolnice. Naš cilj je da budemo tu uz vas u situaciji kada je sjeverozapad Hrvatske jedan od onih najugroženijih doijelova zemlja kada je riječ o pandemiji, rekao je premijer u obraćanju iz izolacije.

Najavio je da će Vlada na sjednici u ponedjeljak donijeti odluku kojom će svima koji sudjeluju u borbi protiv COVID-19 osigurati dodatak na plaće.

- Smatramo da je ovo što zdravstveni djelatnici rade iznad svih uobičajenih napora i da takvu potporu u ovom trenutku zavređuju, naglasio je premijer. 

Rekao je i da postoji plan cijepljenja te da će čim cjepiva budu dostupna ona biti dostupna građanima, ponajprije najranijivijim skupinama.

- Unatoč okolnostima pandemije, realizacija razvojnih projekata u Varaždinu ipak nije zastala, a samo za očuvanje radnih mjesta ovdje je isplaćeno više od 217 milijuna kn za plaće više od 32.000 radnika. Konkretnu poruku potpore svim stanovnicima Varaždinske županije dodatno nose projekti za koje je kroz fondove EU ugovoreno ukupno 1,1 milijardu kn, uključujući i projekt izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda te izgradnju dnevne bolnice u Općoj bolnici Varaždin.

Želimo da se Varaždin i Varaždinska županija nastave kvalitetno razvijati i na tom tragu će vam Vlada i dalje biti partner. Kroz dosadašnju suradnju vrlo jasno smo pokazali da odnos prema Varaždinu i Županiji nije na razini simbolike, nego je odraz poštovanja i razumijevanja, istaknuo je hrvatski premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2020 13:28