TURCI PREUZIMAJU

Plenković najavio: Dat ćemo suglasnost za prodaju većinskog udjela u Petrokemiji

Premijer je kazao da su Vladi bitni i proizvodnja i zaposlenici Petrokemije

Andrej Plenković

 Goran Mehkek/Cropix

Premijer Andrej Plenković održao je uvodno izlaganje na početku redovite sjednice Vlade u kojem je opet hvalio Vladine mjere te detaljnije govorio o ovotjednim aktivnostima Vlade.

‘‘Prije par dana stupio je na snagu četvrti paket mjera pomoći Vlade. Krenulo se s prvim isplatama za ugrožene skupine‘‘, kazao je premijer Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetio je da danas kreće isplata za ugrožene kupce energenata, primatelje doplatka za pomoć i njegu te branitelje, a 21. travnja isplate posebnih novčanih nakada za primatelje doplatka za djecu te tjedan dana kasnije jednokratne novčane naknade za umirovljenike.

‘‘Ove godine po svim najavama očekujemo još bolje turističke rezultate‘‘, poručio je uoči uskršnjih blagdana kojima kreće brojanje turista i onoga što potroše u Hrvatskoj.

Podsjetio je, između ostalog, i da je bio u Ukrajini prošli tjedan te istaknuo da je dogovoren nastavak suradnje i potpora Ukrajini, a dodao je i da je dan ranije bio u Sjevernoj Makedoniji.

Govorio je i o članstvu Finske u NATO-u.

"Vlada je, za razliku od nekih drugih, snažno podrćaka ulazak Finske i Švedske u NATO. Očekujemo da se riješe prepreke pa da i Švedska postane članica", kazao je, javlja N1.

Podsjetio je i da je prije nekoliko dana RH obilježila 14 godina članstva u NATO-u koje zemlji daje sigurnost i zaštitu kolektivnog kišobrana. Govorio je i o tome da su izdvajanja za obranu veća 72 posto nego 2017. te da to najbolje govori koliko Vlada ulaže u hrvatskog vojnika. Rekao je i kako će dogodine u Hrvatskoj postojati sasvim nova dimenzija HRZ-a jer stižu ratni zrakoplovi Rafalei.

Plenković je najavio da će Vlada dati suglasnost za sklapanje Dodatka I. Ugovora o dokapitalizaciji i restrukturiranju društva Petrokemije te za sklapanje Ugovora o prijenosu Ugovora o dokapitalizaciji i restrukturiranju Petrokemije.

"Očekujemo da novi investitor nastavi s ulaganjima i aktivnostima u Kutini", kazao je premijer dodajući da su Vladi bitni i proizvodnja i zaposlenici Petrokemije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:50