‘GUBITNIK IZ 2016.‘

Plenković nakon Milanovićeve objave kandidature: ‘Ovo je potpuni raskorak s normalnim! SDP-ovci jedno ne razumiju...‘

‘Sam sebi raspišeš termin izbora, pa kažeš da ćeš ostati na funkciji, a onda ideš s SDP-om na izbore...‘

Andrej Plenković

 Vlado Kos/CROPIX

Premijer Andrej Plenković na 34. obljetnici HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji komentirao je kandidaturu Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.

“Spremni smo svi na izbore i još jednu pobjedu. Svi problematiziraju petu izbornu jedinicu, a ja im kažem ‘ljudi, pa stanite malo’. Peta izborna jedinica bit će uvjerljivi pobjednik na parlamentarnim izborima i očekujem ponovno najmanje osam mandata. Mi idemo na izbore na Svjetski dan cirkusa, moramo biti svjesni što je odabrao i kakav je onaj koji je to odabrao. Ali idemo na ove izbore s još jednom novosti, sam sebi raspišeš termin izbora, pa kažeš da ćeš ostati na funkciji, a onda ideš s SDP-om na izbore”, rekao je Plenković pa dodao:

“Potpuni raskorak s onim što je normalna politička praksa. Ali to je samo potvrda da cijelo ovo vrijeme imamo nekoga tko ne igra svoju ustavnu ulogu i nastoji destabilizirati institucije. Sad kad su maske pale, do kraja se razotkrio i vratio se u SDP koji je toliko slab i očajan da čak i njega poraženog, lošeg gubitnika iz 2016. vraća sebi na izbornu listu. Ton pokazuje nepostojanje integriteta čelnika SDP-a”, prenosi N1.

Nastavlja da SDP-ovci ne razumiju da svakim svojim potezom mobiliziraju članove HDZ-a da izađu na izbore.

“Kako kaže jedna stara naslovnica Alana Forda: ‘U strahu su velike oči’. Milanović tek sad vidi da gubi utjecaj na instituciju koja treba i mora biti neovisna kao što i jest sukladno zakonu u našem mandatu”, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 13:54