ROJS ZA JUTARNJI

‘Plenković nas je izdao, idem ga potući. Ako on i Čović samo spomenu moje ime, počinjem vaditi sve istine...‘

General kaže da će trgovati sa svima, kao i Pupovac, jedino neće sa SDSS-om, Možemo! i Radničkom frontom

Ljubo Ćesić Rojs

 Marko Todorov/Cropix

- Uzet ću sva tri glasa u dijaspori, a ako ova žgadija lopova u HDZ-u pobijedi, ja ću se objesit – odlučan je Ljubo Ćesić Rojs, general HVO-a i član HDZ-a koji ide kontra stranke na listu u 11. izbornoj jedinici.

Na to su ga natjerali, kaže, oni koji nisu htjeli riješiti problem HVO-a svih ovih osam godina, podržava, dodaje, Zorana Milanovića u svemu što radi za Hrvate u Bosni i Hercegovini i uvjeren je da bi on taj problem prije riješio nego HDZ-a, ali poručuje da će njegovu podršku imati svi koji budu garantirali da će ispuniti ono što bude tražio.

- Odlučio sam ići na izbore jer me izdao "briselski plenkošenko". Osam godina ga molim za prijem oko inženjerije da riješimo taj problem HVO-a, a prije 10 dana me primio Tomo Medved i dvojica iz Ministarstva branitelja. Rekao sam im ako za tjedan dana to ne riješe, ja idem samostalno na izbore. Tehnička Vlada sada ne može riješiti ništa, a plenkošenko se nije htio javiti. Sad ga idem potući – poručuje Rojs.

Dodaje kako je on HDZ-ovac i voli tu stranku, ali da ne želi puzat pred "briselskim HDZ-om, von der Leyen i bjelosvjetskim hohštaplerima".

- Ostajem na državotvornoj i suverenističkoj politici Franje Tuđmana i Gojka Šuška, pa kome pravo, kome krivo – kaže Rojs.

Nije pričao ni s kim

Tvrdi na ni s kim na desnici nije još pričao, a niti s Milanovićem, ali da je jako dobar s i predsjednikom države i s Ivanom Penavom.

- Ja sam dobar sa svima. Dobar sam i s velikim dijelom časnih i poštenih ljudi u HDZ-u. Ja sam član od 1989. i spreman sam se obračunati sa svim lopovima i kriminalcima koji rastjeruju naše mlade iz domovine, a znamo tko je kriv zbog toga. Ovaj HDZ nije napravio ništa za Hrvate u BiH, a iza mene su djela. Povući ću svoj potpis za dvije najveće udruge HVO-a koji od 1997. uživaju mirovinu zbog mene i preko 200.000 eura će morati vratiti u proračun. Pa će vidjeti tko je ratni profiter i tko je opljačkao Hrvatsku, a tko je od 1990. do 2000. pomagao – prijeti Rojs.

Poručuje Andreju Plenkoviću i Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ BiH, da ako samo spomenu njegovo ime, da će samo početi vaditi iz torbe sve istine.

- Kako Milorad Pupovac s tri glasa rješava sve problem ne samo poštenih i časnih Srba koji su branili Hrvatsku, nego i četnika. Tako ću i ja. Svatko onaj tko mi to brzo riješi, imat će moja tri glasa. Ovi moji neće riješiti ništa, jer su to pokazali zadnjih osam godina. Izdali su nas. Mene zanima sudbina našeg naroda u BiH, a u Hrvatsku neću ići na izbore – kaže Rojs.

Kaže i kako podržava Milanovića jer je kao predsjednik odlikovao postrojbe HVO-a, što nije napravila i nekad njegova ljubimica, u koju je, kaže, bio zaljubljen – Kolinda Grabar Kitarović.

- Milanoviću skidam kapu jer je odlikovao 90 posto postrojbi HVO-a. I to su bile njegove ovlasti i vjerujem da će više za nas napraviti lijevo-desna vlada i Milanović, jer je Plenković dokazao da ga nije briga za HVO ni Hrvate i BiH – kaže Rojs.

Spašavao HDZ-ovu Vladu

Kaže kako će pregovarati i trgovati nakon izbora, kao što i Pupovac radi i zalagat se da Hrvati u Srbiji imaju ista prava kao i Srbi u Hrvatskoj.

- Jedino nikad neću sa SDSS-om, Možemo! i Radničkom frontom – kaže.

Može i s HDZ-om kaže, ali to onda mora biti čvrsta garancija, jer su ga, tvrdi, jednom već prevarili i to kada je Željko Glasnović spašavao Plenkovićevu Vladu kada je bilo pitanje izglasavanja nepovjerenja tadašnjem ministru financija Zdravku Mariću.

- Nazvao me tada Plenković da pomognem i jesam. Stavili smo na papir da se riješe sva prava HVO-a, a plenkošenko je Glasnovića izdao. Ja sam mislio da je čovjek pošten i da će ispuniti obećano, a on nas je izdao. Nema šanse da se poklanjam anemičnom i dezerterima u HDZ-u. Imat ću svoj Klub u Saboru da mogu odlučivati – uvjeren je Rojs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:01