PORUKA HDZ-a

Plenković: 'Naša pobjeda na EU izborima bit će poruka Vladi: Vrijeme je za prijevremene izbore'

 Goran Mehkek / CROPIX

SISAK - Naša pobjeda na izborima za Europski parlement bit će jasna poruka Vladi: Vrijeme je za prijevremene izbore, vrijeme je za kraj agonije ove zemlje u koju ste ju doveli. Prvi izbori za EU parlament, kao i lokalni izbori također su bili dobra ocjena rada Vlade i pokazatelj što narod misli o Kukuriku koaliciji.

Rekao je ovo Andrej Plenković, koji je u pratnji Milivoja Špike, predsjednika BUZ-a tijekom predizborne turneje po Hrvatskoj u ponedjeljak posjetio Sisak. Plenković je istaknuo kako je HDZ-ova lista i njegovih koalicijskih partnera najbolja lista za EU parlament, te jedina relevantna lista desnog centra.

- Bilo bi dobro da se ne rasipaju glasovi desnice, jer druge desne koalicijske liste europske iozbore u kojima nemaju šanse, više koriste za predizborno preslagivanje i pozicioniranje u predstojećim aprlamentarnim izborima. Što se tiče vladajućih, oni su učinili sve da Hrvatska izgubi vjerodostojnost u Europskoj Uniji. Sjetimo se samo Lex Perkovića, kao i porazne činjenice da smo u EU uplatili tri milijarde kuna, a nismo povukli gotovo ništa, nismo iskoristili razvojnu šansu koju nam je ponudilo članstvo u EU i europski strukturni fondovi. Novac koji smo privukli iz EU je novac iz predpristupnih fondova, a iz strukturnih projektnih fondova nismo uzeli gotovo ništa i to treba žurno mijenjati, rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:31