MILANOVIĆ UZVRAĆA

‘Plenković ne može Zlati Đurđević oprostiti što je u svom programu prokazala HDZ kao krvopiju pravosuđa‘

‘Plenkoviću bi odgovarao beskrvni predsjednik Vrhovnog suda koji "ne sudi" HDZ-u, ali ispod stola utječe na presudu, za HDZ jasno oslobađajuću‘
Zoran Milanović
 Srdjan Vrancic/Cropix

Nije trebalo dugo čekati. Nakon što je premijer Andrej Plenković tijekom jutra prozvao predsjednika Zorana Milanovića zbog izbora predsjednika Vrhovnog suda, rano poslijepodne na Facebooku je uzvratio prozvani Milanović.

- Kad mu nije pošlo za rukom, preko svojih trbuhozboraca, lažima uvjeriti javnost kako Zlata Đurđević ima veze s Lex Perković, jer nema baš nikakve, profesionalni manipulator Plenković sada izmišlja kako je Zlata Đurđević predložila ni manje ni više nego - da politika bira sve suce.

To se usudi samo dobro uvježban lažov s certifikatom osuđene kriminalne organizacije i privatnom podukom iz spinanja i manipuliranja. Baš suprotno, „vrsna pravna stručnjakinja“ - kako je Zlatu Đurđević ranije okarakterizirao i sam Plenković – jasno upozorava koliko je 90-ih politika bila dugoročno razarajuća za pravosuđe i njegovu neovisnost. U tome je problem, Plenković ne može oprostiti Zlati Đurđević što je u svom programu stručno, hladno i beskompromisno – a bez da ih i spomene - prokazala HDZ kao krvopiju hrvatskog pravosuđa.

I tu ne staju problemi za Plenkovića: bude li izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda, Zlata Đurđević sutra bi trebala odlučivati o presudi HDZ-u. Vrsni pravnik Plenković, opet lažno, educira danas javnost kako predsjednica Vrhovnog suda „ne sudi“. Ne sudi ako ne želi, ali itekako može suditi i vjerujem da bi se Zlata Đurđević uključila u suđenje jer joj to zakon omogućava.

Plenkoviću bi odgovarao beskrvni predsjednik Vrhovnog suda koji „ne sudi“ HDZ-u, ali ispod stola utječe na presudu, za HDZ jasno oslobađajuću. Zato je HDZ u sukobu interesa. Zato Zlata Đurđević smeta Plenkoviću. I baš zato treba biti izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda, napisao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2023 15:52