SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HDZ-a

PLENKOVIĆ NEĆE O DETALJIMA POREZNE REFORME 'Cilj je da ostavimo veće prihode onima koji veći dio košarice troše na hranu i režije'

 
 Tom Dubravec / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u srijedu će koalicijskim partnerima predstaviti treći dio porezne reforme i uvjeren je da će ona proći u Saboru.

Premijer je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a rekao da mu je ministar Zdravko Marić predstavio konture porezne reforme i da će tek nakon razgovora s partnerima izaći s detaljima u javnost. Danas o tome nije htio razgovarati, a nije htio otkriti ni što će biti sa smanjenjem PDV-a, prenosi N1 televizija.

Pohvalio se kako je njegova Vlada do sada rasteretila gospodarstvo za 4 milijarde kuna što je, tvrdi, znatno pridonijelo gospodarskom rastu, potrošnji te tome da je veliki dio građana imao veće prihode. Treća će faza, kaže, postići slične efekte.

- Nekada koristimo u šali da neki potezi Vlade trebaju voditi računa o interesima malog čovjeka. Mislim da je smjer velikog dijela izmjene poreznih zakona usmjeren da ostavimo veće prihode onima koji dio veći dio košarice troše na hranu i režije - poručuje premijer naglasivši da na reformi rade jako kompetentni stručnjaci.

Na Predsjedništvu se također pričalo o nagodbi za Agrokor, temi koja je, kaže Plenković, zadnjih dana nestala s radara. Ponavlja da je nagodba vrlo pozitivna stvar.

Pohvalio se i najavama ministra turizma Garija Cappellija da bi ova turistička sezona trebala biti bolja nego prošlogodišnja, kao i da su svi makroekonomski pokazatelji pozitivni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:37