KREĆU OD SRPNJA

Plenković o covid putovnicama: ‘U potpunosti smo spremni, vrijeme je da ljudima vratimo slobodu kretanja!‘

Epidemija ipak postupno jenjava, vidimo da su brojevi ohrabrujući, idemo ubrzanom dinamikom naprijed, kazao je premijer
 Robert Fajt/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju podvožnjaka u Ulici Sv. L. B. Mandića u Osijeku i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu novih autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o. u zgradi Skupštine Osječko-baranjske županije, piše N1.

Kazao je kako mu je veliko zadovoljstvo biti u Osijeku, u Osječko-baranjskoj županiji te da mu je bilo zadovoljstvo nazočiti potpisivanju dva važna ugovora.

Zahvalio je gradonačelniku Ivanu Vrkiću, županu Ivanu Anušiću, ministru Olegu Butkoviću i Hrvatskim cestama na projektu vrijednom 93 milijuna kuna. Projekt je financiran 85 posto sredstvima iz EU fondova, a 15 posto iz ministarstva prometa.

Vezano uz covid putovnice kazao je kako bi uredba trebala stupiti početkom srpnja.

- Mi smo u potpunosti spremni. Vodio se trijalog. Postignut je dogovor, danas je finalizacija. Plan je da uredba stupi na snagu početkom srpnja. Mislim da je svima u interesu da se vrati sloboda kretanja, da se omogući ljudima da se mogu kretati u zemljama EU. Zalagali smo se za slobodu kretanja. Mi se nadamo, epidemija ipak postupno jenjava, vidimo da su brojevi ohrabrujući, idemo ubrzanom dinamikom naprijed. Jučer je bio rekordan dan u procesu cijepljenja. Po mom čvrstom uvjerenju sigurno ćemo dostići cilj, a to je između 50 i 55 posto cijepljenih - kazao je premijer koji će nakon Osijeka posjetiti i Vukovar te će tim povodom biti organizirana kava s članstvom i građanima, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:58