OŠTRO PO OPORBI

Plenković o Grbinu i Bauku: ‘Da su iz HDZ-a, sad bi ih rastrgali! Gdje su sada moralne vertikale?‘

Hoće li Milanović sada izaći i reći da je Grbin banda, da je Bauk banda?, upitao je premijer

Andrej Plenković, Arsen Bauk i Peđa Grbin

 Davor Pongračić/Damjan Tadić/Cropix

Premijer Andrej Plenković danas je nakon predstavljanja paketa mjera pomoći građanima oko poskupljenja energenata iznio i niz kritika na SDP-ove Peđu Grbina i Arsena Bauka, a dotaknuo se i predsjednika Zorana Milanovića, piše N1.

- Ovo je Vlada koja ima povjerenje i koja radi. Grbin je napao Frku-Petešića na aktualnom satu, čovjeka koji radi kao pas sve ove godine. Bauk mu se smije da se treba od DORH-a provjeriti zašto nema nekretninu. A vidi njih dva danas, di su moralne vertikale? Ovaj je uštedio ne znam koliko, osim što pliva iz Splita do Brača, uzima i naknadu, a tu su mu i žena i dijete. Da su iz HDZ-a, rastrgali bi ih sad, rekao je Plenković referirajući se na tekst Jutarnjeg lista, a u kojem smo pisali kako SDP-ovi saborski zastupnici Arsen Bauk i Peđa Grbin koriste cijeli niz povlastica koje su na raspolaganju političarima.

Premijer se osvrnuo i na zamjenika gradonačelnik Splita, Bojana Ivoševića.

- Vidi ovoga iz Splita, kažu čovjeka ćemo uputiti u radionicu za antisemite. Di to ima? Dosta je dvostrukih aršina. Dosta s tim, rekao je Plenković pa se na kraju osvrnuo i na najžešćeg kritičara Vlade - predsjednika Republike.

- Milanović je Zvonka (Frku Petešića, op.a.) nazvao bandom. Hoće li Milanović sada izaći i reći da je Grbin banda, da je Bauk banda?, upitao je premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:08