BITKA ZA HDZ

PLENKOVIĆ O KARAMARKU 'Vodio je stranku prije više od 3 godine, sami su srušili svoju vladu, imao je svoju priliku, a HDZ se nije udaljio od birača'

 
 Matija Djanjesic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković boravio je u Opatiji gdje se sreo s tamošnjim gradonačelnikom Ivom Dujmićem, nakon čega je dao i izjavu za medije, prenosi N1.

Novinari su ga upitali kako komentira najavu Tomislava Karamarka da razmišlja o kandidaturi za šefa HDZ-a, koji je izjavio da ga je na to nagnalo stanje u stranci, jer se, kako je rekao, udaljila od birača.

- Nemam ja razloga se s njim polemizirati uopće. Čovjek je vodio stranku prije više od 3 godine, sami su srušili svoju vladu, nisu se uspjeli rekonfigurirati s parlamentarnom većinom, napustio je tu dužnost, rekao je Plenković, ponovivši da se 2016. njegovim dolaskom na čelo HDZ-a, stranka brzo digla na noge, dobila povjerenje birača i osvojila izbore.

- Nismo se ni od koga udaljili, politika koju vodimo zdrava je i ja vjerujem u razboritost birača, vide gdje tko zemlju vuče. On je imao svoju priliku, kazao je Plenković.

Ističe kako se s Karamarkom se nije čuo.

- Ne vidim razloga da bih ja bio iznenađen njegovim potezom. HDZ je demokratska stranka, ima procedure, svatko tko ima ideje može izaći sa svojom platformom. Tko god se želi igrati demokracije i izbornog programa, neka se igra, rekao je Plenković, dodavši da ne vidi razlog kako bi moguća previranja u HDZ-u mogla naštetiti predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:28